Tipuri de alimente cu care sa nu-ti hranesti niciodata copilul!
Orice mama doreste sa-i ofere copilului ei o alimentatie cat mai sanatoasa, asa ca trebuie sa tina cont de cateva sugestii. Iata topul tipurilor de alimente care trebuie excluse din alimentatia celui mic!
Publicat: Vineri, 27 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 03 Decembrie 2020, 21:07- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
1. Orice contine coloranti
Studiile recente au demonstrat ca alimentele bogate in coloranti sunt foarte nocive pentru organismele celor mici. In urma consumului de coloranti artificial se creaza depozite de zahar, o multime de calorii goale, sodiu si grasimi. In Statele Unite ale Americii, o parte colorantii artificiali au fost interzisi. Un bun sfat este sa eliminati astfel de alimente din gospodarie.
2. Sucurile de fructe
Consumul de suc de fructe in cantitati mari conduce la cresterea rapida in greutate. Revista "Pediatrics" recomanda mamelor sa le ofere copiilor lor lapte, apa sau fructe intregi in locul sucurilor, care pretind a fi naturale.
3. Mancarea procesata
Alimentele procesate se prepara cel mai usor, cu costul de a fi nesanatoase, nu numai pentru alimentatia copiilor, dar si a adultilor. Mancarurile la conserva sunt bogate in sodiu si amidon, nocive pentru inima. Avand in vedere ca experientele dietetice din copilarie au repercusiuni mai tarziu, se recomanda renuntarea la la acest tip de alimente!
4. Hot dog-ul si masa de pranz cu carnuri procesate
Chiar daca pare gustos, acel mic sandwich numit hot dog-ul este mult mai nociv decat pare, continand nitrati, care provoaca bacteriile din corp. Carnurile procesate pentru masa de pranz sunt la el de nocive, marind riscul de boli coronariene si diabet.
Obiceiurile alimentare se educa, asa ca un bun sfat pentru mame este sa le dezvolte copiilor inca din primii ani de viata.