Budincă de macaroane cu brânză și spanac, un preparat simplu și ușor
Pentru o cină simplă, sau un prânz, este ideală o budincă de macaroane cu brânză și spanac, un preparat simplu și ușor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 08 Ianuarie 2021, 16:38 | Actualizat: Miercuri, 01 Septembrie 2021, 10:45Dacă iubiți plăcintele cu brânză sărată, dar și preparatele cu paste, deopotrivă, cu siguranță veți adora această rețetă de budincă de macaroane cu brânză și spanac.
Se prepară foarte ușor și nu necesită nici multe ingrediente, iar spanacul adăugat îi dă o pată de culoare și de gust.
Se poate servi simplă, cu un sos de iaurt, cu smântână, sau cu legume proaspete. Și este grozav de bună chiar și rece, luată la pachet.
Pe aceeași temăIngrediente pentru Rețetă de Budincă de macaroane cu brânză și spanac:
- 400 gr nacaroane, sau alte paste: penne, melcișori, fussili, etc.
- 400 gr brânză sărată( telemea, brânză de burduf)
- 200 gr brânză proaspătă de vaci
- 3 ouă
- 250 gr smântână de consum, nu lichidă
- 500 gr spanac proaspăt
- sare și piper
- frunze de busuioc
- chimen măcinat și nucșoară
- 50 gr unt
Mod de preparare pentru rețeta de budincă de macaroane cu brânză și spanac
Mai întâi pregătim spanacul.
Spălăm bine frunzele de spanac și le lăsăm la scurs. Alegem și din lujerii mai sănătoși și îi folosim și pe aceștia pentru că sunt plini de sevă și dau gust.
Punem un vas cu apă și sare la fiert, iar când apa începe să clocotească adăugăm spanacul și îl lăsăm 2 minute, apoi îl scoatem într-o sită. Nu trebuie să-l fierbem, doar îl opărim puțin. Îl lăsăm să se tempereze apoi îl tocăm mai mărunt. Dacă dorim ca spanacul să-și păstreze culoarea verde intactă, adăugăm în apă și un vârf de cuțit cu bicarbonat, fără teamă, că acesta nu va influența gustul spanacului.
Pe aceeași temăPregătim brânzeturile pentru umplutură.
Sfărâmăm într-un vas, brânza sărată și o amestecăm cu brânza proaspătă și condimentele. Dacă este prea densă compoziția de brânză, mai putem adăuga 1-2 linguri de smântână fermentată. Adăugăm și câteva frunze verzi de busuioc, tocate mărunt, pentru un plus de aromă și de prospețime. Putem adăuga și mărar verde sau pătrunjel.
Pregătim macaroanele.
Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm macaroanele. Le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi le scurgem și le trecem prin jet de apă rece.
Asamblăm și coacem budinca aperitiv din paste cu brânză și spanac.
Pregătim o tavă de cuptor sau o formă termorezistentă pe care o ungem din belșug cu unt.
Amestecăm pastele cu brânzeturile și spanacul și întindem totul în strat uniform, în forma unsă cu unt.
Amestecăm ouăle cu smântâna până se omogenizează bine amestecul. Adăugăm și un praf de sare, nucșoară și chimen și turnăm acest amestec peste macaroanele cu brânză și spanac.
Dăm forma cu budinca la cuptor, încălzit în prealabil, la 200 de grade pentru 15 minute, sau pănă se rumenește frumos la suprafață.
Lăsăm delicioasa budinca de paste cu brânză și spanac să se tempereze 10-12 minute, apoi o putem porționa și servi cu poftă, alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!