Cele mai periculoase combinații de alimente. Nutriționiștii nu le mănâncă niciodată
Regimul alimentar ne dictează felul în care ne simțim, dar și bolile pe care le vom dobândi din cauza modului în care combinăm mâncarea. Iată cele mai periculoase combinații între alimente
Publicat: Luni, 28 Decembrie 2020, 16:36 | Actualizat: Luni, 28 Decembrie 2020, 20:47Pentru început este important de reținut că nu este deloc bine să mâncați fructe după ce ați luat masa. De ce? Fructele sunt absorbite foarte repede, trecând prin stomac și apoi absorbite în intestine. Când aceste fructe sunt combinate cu cereale, carne sau produse uscate, ele pot rămâne în tractul digestiv prea mult timp și pot începe să fermenteze. Acest lucru poate provoca leziuni ale pereților intestinului, printre alte probleme.
Proteine animale și amidon
Pe aceeași temăCarnea nu trebuie asociată niciodata cu alimentele bogate în carbohidrati. Asta pentru că stomacul nu poate digera așa cum trebuie aceasta combinatie si vor aparea simptomele indigestiei. Stomacul are nevoie de cel putin o jumatate de ora între aceste doua categorii de alimente.
Pentru a ușura digestia, consumă carnea alături de salate proaspete.
Fructe și iaurt
Pe aceeași temăDe ce? Combinarea fructelor și a produselor lactate poate duce la multe afecțiuni. Alimentele lactate pot fi congestive, blocând sinusurile, încurajând răcelile și agravând simptomele alergiilor. Atunci când sunt combinate cu fructe, aceste simptome pot deveni și mai grave. O opțiune mai bună este un iaurt grecesc natural, fără fructe suplimentare.
Burger și cartofi prăjiți
De ce? Mâncarea gătită cu un nivel ridicat de grăsimi, conservanți și alte substanțe chimice poate forma o substanță de tip cărbune atunci când este preparată. Acest cărbune ajunge să se combine apoi cu zahărul din cartofii prăjiți, creând citokine care pot provoca inflamații și pot grăbi procesul de îmbătrânire.
Vin și budincă /alimente dulci
De ce? Din păcate, acest combo poate face ravagii în interior. Alcoolul încurcă nivelul zahărului din sânge și crește producția de insulină, astfel încât cantitatea mare de zahăr din desertul dvs. va fi stocată ca grăsime și va duce la creșterea nesănătoasă în greutate. Pentru o alternativă mai bună, încercați să consumați vin cu alimente cu indice glicemic scăzut, precum legumele fibroase.
Cereale și lapte
De ce? Pentru mulți dintre voi care citiți acest lucru, va părea destul de șocant, deoarece cerealele și laptele sunt elemente esențiale pentru multe dintre mesele din întreaga lume. Ambele conțin carbohidrați cu digestie rapidă care pun corpul sub stres, ambele pot provoca creșteri ale zahărului din sânge care vor scădea imediat și vă vor face să vă simțiți obosit. Laptele este recomandat sa se consume singur, cu cateva ore dupa si inainte de urmatoarea masa.