Metoda prin care poți slăbi după sărbători. Sfaturile nutriționiștilor de top despre cum putem scăpa rapid de kilograme

Preparatele tradiţionale româneşti sunt delicioase, însă nu pot fi considerate nici pe departe dietetice! Tocmai de aceea, după sărbători, mulţi oameni constată că s-au pricopsit cu nişte kilograme. Prima tendinţă e să nu mai mănânce nimic, ca să scape cât mai rapid de ele. Complet greşit, spun specialiştii. E mult mai bine să slăbim după metode recomandate de nutriţionişti.

Uneori reuşim, alteori... bifăm încă un regim ineficient pe termen lung. Secretul succesului este bine ascuns chiar în mintea noastră, spune un terapeut specializat în probleme de nutriţie, care susţine că a creat o metodă revoluţionară de slăbit. Teoretic, principiile după care se ghidează Psiho-dieta sunt simple, notează Observator.

Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie: "Deschid frigiderul. Şi ia uite pe ce îmi cade mie privirea, pentru că e aici, la vedere, prăjitură. Tocmai acest tip de alimente nu ar trebui să se regăsească acolo pentru că este foarte greu să le rezişti".

Soluţia? Porţiile pentru fiecare masă sunt pregătite şi puse în caserole. Astfel, nu mai suntem tentaţi de alimente bogate în calorii şi sărace în nutrienţi

Citește și: Dieta Hollywood. Ce regim țin vedetele pentru a slăbi rapid și eficient

Pașii pe care trebuie să-i urmezi în psiho-dietă?

"Dacă ajungi să îţi fie foame, în primul rând iei ce îţi este la îndemână şi ajungi să mânânci mult mai mult decât ţi-ar trebui. Mai ales dacă ne face plăcere să mâncăm şi de obicei e vorba de dulciuri, la un moment dat...ajungi să cedezi cel puţin acasă, avem posibilitatea să ne controlăm mai uşor", spune Serban Damian, nutritionist la Observator.

E foarte important cum ne poziţionăm în raport cu alimentaţia noastră spun specialiştii. Şi nu trebuie să uităm că bazele educaţiei nutriţionale se aşează corect sau greşit, încă din primii ani de viaţă.

"Părinții, din dorinţa de a-i ajută pe cei mici să mănânce diversificat, forţează acest proces. Şi iată cum, în timp, copilul devine dependent de mâncare, de fapt ...de afectivitatea părintelui. Părintele condiţionează, dacă ești cuminte, o să îţi iau ceva dulce", spune Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie.

Citește și: Transformare spectaculoasă pentru Roxana Vancea. Ce mănâncă si cum a reușit să slăbească 14 kilograme

Totul despre psiho-dieta. Cum putem slăbi cu ajutorul minții

Creatoarea psiho-dietei spune că fără să realizăm, ridicăm anumite bariere mentale care ne pot împiedica luni de zile sau chiar ani să pierdem kilogramele nedorite.

"Sunt foarte multe doamne care se îngraşă la nivelul de subconştient deşi spun că vor să slăbească, pentru că nu îşi doresc să mai reprezinte o atracţie pt sexul masculin, pentru că nu vor să fie privite într-un anumit mod, adică mai bine deşteaptă decât frumoasă", spune Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie.

Foarte important, spun nutriţioniştii, este să ne schimbăm stilul de viaţă. Nu doar cu voinţă, ci mai ales cu... răbdare. Pentru că schimbările bruşte pot genera frustrări.

Citește și: Minodora a slăbit 40 de kilograme. Află dieta minune care i-a schimbat viața

"Regimul de scadere în greutate înseamnă scădere calorică, dar trebuie să fie făcut în aşa fel încât să nu îţi solicite foarte tare voinţa, să nu îţi pună în pericol starea de sănătate de multe ori, persoanele care mănâncă o dată, de două ori, au mese foarte consistente. Fragmentând mâncarea, poţi să îţi controlezi mult mai uşor senzaţi ade foame", spune Serban Damian, nutritionist.

Meniul personalizat în funcţie de necesităţile organismului, hidratarea şi mai ales odihna corespunzătoare sunt primii paşi către formarea unui stil de viaţă sănătos. Şi către pierderea kilogramelor în plus.

Parteneri
Gazpacho. Rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă
Dacă nu mai știi cu ce să te răcorești în zilele toride de vară, îți recomandăm rețeta Gazpacho, o rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă. Se preparată din legume crude, predominante fiind roșiile.
Catine.ro
Ultimele știri