Căutare Live

Totul despre psiho-dieta. Cum putem slăbi cu ajutorul minții

Anca Alungulesei, terapeut nutriționist, are o metodă revoluționară de slăbit, pshiho-dieta. Putem consuma chiar și ciocolată în timpul acetui regim! Ce principii are la bază.

Totul despre psiho-dieta. Cum putem slăbi cu ajutorul minții

shutterstock

Atunci când kilogramele în plus devin o sursă de stres pentru tine, nu faci altceva decât să consumi o mare parte din energia de care ai nevoie pentru a te focusa pe obiectivul tău!

Psiho-dieta este o metodă care ne învață să ne refacem mental convingerile în ceea ce privește echilibrul dintre mâncare și greutatea corporală. Printr-o astfel de dietă învățăm să înlocuim beneficiile externe care ne influențează obiceiurile alimentare, potrivit nutriționistului Anca Alungulesei.

Psiho-dieta are la bază un plan alimentar diversificat

Persoanele care se confruntă cu kilogramele în plus visează la o siluetă perfectă și un corp tonifiat, însă este nevoie de muncă, disciplină și o dietă bine pusă la punct. Pentru a începe să lucrezi cu greutatea ta, trebuie să îți modifici stilul de viață, alimentația, dar și felul în care gândești.

În interiorul nostru se duce o luptă între copilul din noi care poftește la dulce, în special și adultul care ar dori să mănânce cât mai sănătos. Trebuie controlate impulsurile ce ne fac să mâncăm anapoda. Prin psiho-dietă învățăm că putem mânca orice, dar cu o limită.

Mintea ne ajută să vindecăm tot din corpul nostru

În momentul în care simțim că ne este foame, primul lucru pe care îl facem este să deschidem frigiderul și să vedem ce putem gusta, însă, un proces psihic ne îndeamnă să alegem nu ceea ce este mai sănătos, ci ceea ce ne crează poftă. Prin psiho-dietă învățăm să purtăm un dialog sănătos și benefic cu mintea noastră, adică învățăm să dăm indicații minții așa încât să accelerăm procesul de ardere a grăsimilor.

Programul de psiho-dietă ne îmbunătățește foarte mult și stabilitatea emoțională, astfel încât ne putem controla stările de frică și anxietate legate de mâncare, greutate si sănătate, în general.

Iată rețeta de ciocolată care ne ajută să slăbim

MANIFESTO – ghidul de acțiune inițiat de coach-ul Ruxette Drăgan...
Tort de morcovi cu mango și cremă de brânză
Pentru o zi aniversară, o zi onomastică sau pentru un weekend petrecut cu familia și...
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022. Leii iau o decizie dificilă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. În...
Parteneri
Tort de morcovi cu mango și cremă de brânză
Catine.ro
Ultimele știri
x