Cum se prepară cea mai delicioasă și aromată Prăjtură persană cu fistic - Reţeta lui Chef Berry de la Star Matinal
Chef Berry, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit o rețetă de desert foarte gustos și aromat și anume, o prăjtură persană cu fistic.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 04 Februarie 2020, 12:47 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:33Ce ne trebuie pentru Rețeta de Prăjtură persană cu fistic:
- 250 gr fulgi de migdale
- 250 gr unt
- 4 ouă
- 170 gr griș
- 200 gr zahăr
- 400 gr iaurt gras
- 100 ml ulei de fistic
- 10 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 50 gr fistic
- Pentru sirop:
- 500 ml apă
- 150 gr zahăr
- 5 ml esență de tranfdafir
Mod de preparare pentru Rețeta de Prăjtură persană cu fistic.
Untul se amestecă cu zahărul până se spumează, apoi se încorporează ouăle adăugate unul câte unul. Urmează iaurtul, uleiul de fistic, apoi ingredientele solide amestecate, în prealabil, respectiv: făina, grișul, sarea,praful de copt și fulgii de migdale.
Compoziția obținută se întinde într-o formă de copt rotundă, de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt, sau unsă cu grăsime. Deasupra se presară fisticul tocat grosier și se coace la 170 de grade, pentru aproximativ 2 ore.
Între timp, se prepară un sirop din apă cu zahăr și esență de trandafiri cu care se va însiropa