Cum se prepară rețeta Tafelspitz. O delicioasă rețetă de rasol alb de vițel cu supă din coadă de vițel și legume
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit astăzi o reţetă germană denumită "Tafelspitz" un rasol cu supă şi legume din două tipuri de carne.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 13 Noiembrie 2019, 13:57 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:57Este o delicioasă și sățioasă rețetă din bucătăria germană, cu multă carne de vițel, legume și un sos de sfeclă roșie cu hrean.
Rețeta Tafelspitz - Ingrediente:
- rasol alb de vițel
- coadă de vițel
- rădăcină de pătrunjel
- păstârnac
- rădăcină de țelină
- ceapă
- morcovi
- 1 ardei galben
- sfeclă roșie
- hrean
Rețeta Tafelspitz - Mod de preparare
Carnea se opărește în apă clocotită cu sare, pentru 5 minute, apoi se scurge și se pune din nou la fiert, în altă apă.
Se curăță legumele, se taie în bucăți mai mari și se pun la fiert, atunci când carnea se pătrunde ușor. Se lasă să fiarbă la foc domol timp îndelungat, până se pătrund.
- Sfatul lui Vlăduț pentru a obține o supă clară, fără impurități este să se bată bine două albușuri și să se adauge în supă amestecând intens. Acestea se vor ridica la suprafața supei, adunând cu ele și împuritățile din supă.
Pentru servirea rasolului de vițel cu supa de legume se mai prepară un delicios sos din sfeclă fiartă sau coaptă, trecută prin blender împreună cu puțin hrean, sau date pe răzătoare.
- Vedeți și Rețeta Rasol de curcan cu sos fructat!