Cum trebuie să procedăm pentru a combate risipa alimentară
Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, în direct, alături de food writer Andra Ilias, ne explică cum putem să reducem risipă alimentară.Cu ceva timp în urmă
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020, 10:49 | Actualizat: Miercuri, 01 Aprilie 2020, 11:44Conform unui studiu, pe baza risipei alimentare, europenii aruncau pe an, de persoană cam 130 kg de alimente, ceea ce înseamnă foarte mult.
Stocurile mari de alimente, pe lângă risipa acestora pot duce și la îmbolnăviri, datorită alterării acestora.
Food writerul Andra Ilieș ne oferă câteva sfaturi bune despre cum să folosim și refolosim anumite alimente, dar și diverse resturi de ingrediente.
Pe aceeași temăDe exemplu, cojile de la legume, cum ar fi morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, chiar și de la ceapă, bine spălate se pot folosi pentru a prepara o supă delicioasă care se poate păstra la congelator și folosi ulterior la alte preparate.
De asemeni, mâncarea rămasă pentru a doua sau a treia zi, dacă nu mai dorim s-o servim, o putem congela în monoporții.
Fructele, știm că se pot păstra și congelate, dar și legumele pot beneficia de acest lucru, chiar și băuturile neconsumate.
Însă, pentru că prin congelare anumite proprietăți se diminuează, ar fi totuși indicat să achiziționă fructe și legume în cantități mai mici, pentru a beneficia din plin de prospețimea și gustul lor.