De ce este bine să eviți să consumi pizza congelată. La ce probleme de sănătate te expui
Când nu ai timp să gătești, s-ar putea ca pizza congelată să fie la îndemâna ta, însă specialiștii nu recomandă acest lucru.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 27 Noiembrie 2022, 19:57 | Actualizat: Luni, 13 Martie 2023, 09:39Chiar dacă pare o opțiune simplă, fără costuri prea mari și care se pregătește destul de rapid, este important de reținut că alimentele foarte procesate îți pot dăuna sănătății tale, inclusiv a inimii.
Pe aceeași temăDe ce este bine să eviți să consumi pizza congelată. La ce probleme de sănătate te expui
Experții în nutriție susțin că există un produs congelat pe care ar trebui să-l eviți, pe cât posibil, și anume pizza congelată.
Dieteticianul și nutriționistul Krutika Nanavati, de la Clinicspots, a precizat că ingredientele procesate din pizza congelată te pot expune la mai multe probleme de sănătate și îți cresc șansele de a face boli de inimă.
Pe aceeași temăPizza congelată pare un aliment delicios și rapid de gătit, fără să depui prea mult efort. Din păcate, așa cum explică și nutriționistul, toate au un cost. Consumul acestui produs procesat ar putea să-ți pună în pericol sănătatea inimii, de-a lungul timpului.
„Majoritatea produselor de tip pizza congelată conțin ingrediente nesănătoase, inclusiv carne procesată, brânzeturi bogate în grăsimi și sosuri cu zahăr, fără să ofere o valoare nutritivă.
Pe aceeași temăÎn timp ce o felie ocazională de pizza nu te va ucide, consumul regulat de pizza congelată poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare”, a explicat dieteticianul.
Cum alegi produsele congelate sigure
Multe mese congelate conțin multă sare și grăsimi saturate, dar acestea nu sunt singurele tale opțiuni. Poți găsi mâncăruri congelate sănătoase și convenabile pentru tine și familia ta.
Dieteticianul Anna Taylor a explicat, pentru Cleveland Clinic, că cel mai important lucru este să te uiți pe eticheta produsului.
„Cel mai important lucru la care trebuie să te uiți este lista de ingrediente. Dacă poți găsi produse cu mai puțin de șapte ingrediente, este mai probabil să mănânci alimente întregi și mai puțin probabil să consumi aditivi și conservanți”, a explicat specialistul.
Pe aceeași temă„Alimentele care folosesc 100% cereale integrale sau chiar alternative, cum ar fi pastele, fasolea, orezul sau conopidă, sunt cele mai bune”, spune Taylor.
Orezul alb care se află într-un produs congelat nu ar trebui cumpărat, mai adaugă specialistul în nutriție.
Fibrele sunt un nutrient care lipsește din majoritatea alimentelor procesate. Fibrele ușurează digestia și îți asigură senzația de sațietate, astfel încât să nu mănânci în exces.
„Alegerea meselor cu fasole, cereale integrale și legume este o modalitate bună de a-ți crește aportul de fibre”, a mai continuat dieteticianul.
Pe aceeași temă