Postul de Crăciun a început pe data de 15 noiembrie și cu toții căutăm rețete alternative care să ne amintească de bucatele savuroase pe care le consumăm în restul anului. Bucătarii iscusiți au găsit unele ingrediente care să își facă treaba la fel de bine ca cele de frupt. Află din rândurile de mai jos cum poți să ajungi la savoarea salatelor cu maioneză, dar cu un ingredient de post.
Care sunt ingredientele care promit să înlocuiască oul din clasica maioneză
Dacă vi s-a făcut poftă de maioneză, dar postiți, gospodinele vin în ajutorul dumneavoastră cu o rețetă formată doar din alimente care pot fi consumate în această perioadă. În plus, gospodinele promit că rezultatul final va fi la fel de gustos și va avea o textură poate chiar mai pufoasă decât preparatul clasic.
Citește și: Cele mai bune alimente pe care le poți consuma iarna
Așadar, se pare că maioneza pe care o cunoaștem noi, preparată din ulei de floarea soarelui, puțin muștar și gălbenuș de ou are și o variantă vegană. Astfel, oul poate fi înlocuit de avocado sau de cartof.. În plus, gospodinele promit că este ușor de preparat, iar rezultatul final merită încercarea.
Ingredientele pentru rețeta de maioneză pe bază de avocado:
- 2 bucăți de avocado bine copți;
- 2 lingurițe de muștar;
- 2 lingurițe de zeamă de lămâie;
- 100 ml ulei de floarea soarelui;
- un praf de sare.
Citește și: Care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză
Cum se mixează ingredientele pentru a rezulta textura și gustul unei maioneze clasice:
Într-un blender de bucătărie se pun cele două bucăți de avocado, muștarul, zeama de lămâie și praful de sare și se mixează amestecul până când se obține o pastă omogenă. Apoi, se adaugă, treptat, uleiul de floarea soarelui și se mixează până când se ajunge la pasta finală dorită.
Citește și: Tagliatelle cu năut în sos de roșii
Ingredientele pentru rețeta de maioneză pe bază de cartofi:
- 2 cartofi medii;
- 2 linguri suc de lămâie;
- 1 lingură de muștar;
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui;
- sare.
Citește și: Salată orientală de post. Rețetă simplă și gustoasă
Cum se prepară maioneza pe bază de cartof:
Se spală cartofii foarte bine și se pun la fiert cu tot cu coajă, adăugându-se puțină sare. Apoi, după ce se scot cartofii și se răcesc, se curăță de coajă și se pasează cu ajutorul unui instrument de bucătărie ușor de manevrat.
După ce se ajunge la textura unui piure, se adaugă, din nou, sare, cantitatea de muștar recomandată, lămâie și se amestecă până când se omogenizează. La final, se mai adaugă cele 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui și se amestecă ușor până când pasta este consistentă.
Care e singura pâine sănătoasă pe care o poți mânca în fiecare zi fără să te îngrași
Pentru că ne aflăm în perioada de post și pentru că pâinea poate fi un aliment nutritiv, dar și sățios atunci când renunțăm la consumul alimentelor pe bază de proteină animală, nutriționiștii vin cu o veste bună, adresată, inclusiv, celor care vor și să își mențină silueta.
Citeste si: Maioneză pasteurizată, mai sănătoasă și cu durată de valabilitate mai mare
Aceștia au descoperit că pâinea integrală, care nu a fost rafinată, poate fi considerată o variantă mai sănătoasă. Potrivit specialiștilor, carbohidrații rafinați au multe efecte secundare negative asupra sănătății noastre. În general, o dietă bogată în fibre și proteine poate ajuta la reducerea și prevenirea grăsimii de pe abdomen, stimulând, în același timp, metabolismul.
„Pâinea albă a suferit un proces de rafinare în care fibrele și nutrienții benefici au fost înlăturați și, eventual, înlocuiți cu versiuni sintetice”, a explicat nutriționista Lisa Richards, citată de Shefinds.com.
Singura pâine sănătoasă pe care o poți mânca în fiecare zi fără să te îngrași. Are multe beneficii pentru organism...