Gustare: Rețeta Macaroane cu branza in patru pasi simpli
Macaroanele cu branza reprezinta o reteta extrem de populara si simpla. Timp de preparare: 45 de minute. Pofta buna!
Publicat: Vineri, 20 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 17 Decembrie 2020, 14:00Ingrediente pentru rețeta Macaroane cu branza in patru pasi simpli:
700ml lapte integral
1 ceapa, decojita si taiata pe jumatate
1 catel de usturoi decojit
1 foaie de dafin
350g de macaroane
50g unt, plus o rezerva pentru uns
50g faina
175g branza Cheddar maturata, rasa
1 lingurita de mustar pudra
50g parmezan ras
50g pesmet
Mod de preparare pentru rețeta Macaroane cu branza in patru pasi simpli:
1. Pregateste pastele Incalzeste laptele intr-o craticioara, impreuna cu ceapa, usturoiul si foaia de dafin, pana este gata sa dea in fiert. Indeparteaza-l de pe foc si lasa-l acoperit la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoara-l. Pregateste macaroanele, conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand devin al dente. Lasa-le la scurs intr-o strecuratoare, apoi trece-le printr-un jet de apa si scutura-le pentru a evita lipirea lor.
2. Pregateste un rantas (Rantasul este un amestec simplu de faina si unt folosit la intarirea sosurilor.) Incalzeste cuptorul la 190°C si unge cu unt un vas termorezistent de 25 x 18cm. Topeste untul in cratita medie. Cand incepe sa faca spuma, adauga faina si continua sa amesteci compozitia, la foc mic, timp de un minut.
3. Definitiveaza sosul Toarna usor laptele in rantas si amesteca pana se omogenizeaza. Fierbe compozitia la foc mic (3-4 minute) si amesteca des pana cand sosul s-a intarit si a capatat o consistenta omogena. Indeparteaza cratita de pe foc si adauga apoi branza si mustarul pudra. Amesteca pana cand branza s-a topit.
4. Combina si pune la cuptor Amesteca bine sosul de branza cu macaroanele si asaza compozitia in vasul termorezistent. Presara parmezanul si pesmetul, apoi lasa la cuptor 15-20 de minute pana se rumeneste si incepe sa faca bule. Se serveste fierbinte.
Poftă bună!
Foto: Good Food