Pentru masa de Craciun: Reteta Curcan cu mascarpone si verdeata
Felul principal pentru o masa festiva rafinata. (Se umple curcanul cu mascarpone cu o zi inainte si se pastreaza la rece; se scoate de la frigider cu o ora inainte de coacere.)
Publicat: Marti, 20 Decembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 07 Februarie 2021, 21:34Ingrediente pentru reteta Curcan cu mascarpone si verdeata:
6 linguri de mascarpone
1 catel de usturoi, zdrobit
2 lamai, curatate de coaja, apoi taiate in jumatate
1 lingura de rozmarin, tocat marunt
1 lingura de patrunjel, tocat marunt
4kg curcan, maruntaiele indepartate
ulei de masline
3 cepe, taiate in felii groase
PENTRU SOSUL DE VIN ALB
500ml vin alb
500ml supa de pui
2 linguri de faina
Mod de preparare pentru reteta Curcan cu mascarpone si verdeata:
• 1. Se incalzeste cuptorul la 180ºC. Se amesteca crema de mascarpone cu usturoiul, coaja de lamaie, verdeata, sare si piper. Se indeparteaza usor pielea de pe piept (varati-va cu grija degetele pe sub piele) si se indeasa compozitia cu mascarpone. Se preseaza usor pielea pentru a netezi umplutura, apoi se da suprafata curcanului cu ulei de masline, sare si piper. Se umple cavitatea curcanului cu lamaile. Se asaza feliile de ceapa la baza unei tavi, iar deasupra de asaza curcanul. Se acopera cu folie de aluminiu si se coace timp de 25 de minute per kilogram.
• 2. Se indeparteaza folia, se toarna zeama din tava peste curcan, se creste temperatura la 200ºC si se mai coace timp de 20 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa la odihnit minim ½ ora. 3 Se scurge grasimea din tava, se asaza tava pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine, se adauga vinul si supa, apoi se da in clocot. Se toarna intr-un vas si se fierbe timp de 15 minute.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!
Foto: britishturkey.co.uk