PREPARATE PENTRU CRĂCIUN. Cum pregătești cei mai gustoși cârnați de casă. Trei rețete simple cu care nu vei da greș
Seara de Crăciun se apropie, iar gospodinele încep să intre în vria pregătirilor. Acum, este vremea când se prepară şi cârnaţi gustoşi de casă.
Publicat: Marti, 19 Decembrie 2017, 16:00 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:29Seara de Crăciun se apropie, iar gospodinele încep să intre în vria pregătirilor. Acum, este vremea când se prepară şi cârnaţi gustoşi de casă.
Iar dacă vi se pare prea complicat, noi vă punem la dispoziţie trei reţete simple, cu care nu aveţi cum să daţi greş.
Prima rețetă
Ingrediente
1kg carne de porc
500 g carne de vită
3 căpățâni usturoi
sare grunjoasă, piper, cimbru
1 pahar vin
Mod de preparare
Se toacă carnea şi se amestecă cu pastă de usturoi şi restul ingedientelor puse după gust.
Lăsăm la rece un timp compoziţia apoi formăm cârnaţii.
Se ataşează la maşina de tocat formă, rulăm maţele curăţate şi spălate bine şi începem să le umplem.
Se leagă la sfârşit cu aţa sau facem un nod; îi lăsăm un timp să se usuce apoi îi prăjim sau îi punem la congelator.
A doua rețetă
Ingrediente
10 kg carne vită
10 kg carne porc
condimente cârnati
sare
usturoi
mațe porc
Mod de preparare
Carnea se toacă, se aşază într- un vas, se adăugă condimente de cârnaţi, sare, usturoi şişe amesteca bine.
Cu compoziţia obţinută se încarca maţele apoi se înţeapă şi se lasa la scurs într-o camera călduroasă.
După 24 de ore se pun la afumat.
Se servesc prăjiţi, cu muştar.
A treia rețetă
Ingredient
carne vită
carne porc
condimente cârnați
sare
usturoi
mațe oaie
mațe porc
Mod de preparare
Carnea se toacă, se aşază într-un vas (mare) se adăugă condimente de cârnaţi, sare, usturoi şi se amesteca bine.
Cu compoziţia obţinută se încarca maţele apoi se înţeapă şişe lasa la scurs într-o camera călduroasă.
După 24 de ore se pun la afumat.