Reteta: Pui vienez
Gustul delicat al puiului vienez poate transforma un simplu pranz intr-un deliciu culinar. Este o reteta pe baza de sos alb, care necesita un timp scurt de coacere la cuptor.
Publicat: Joi, 12 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 02 Februarie 2021, 23:08Ingrediente pentru reteta Pui vienez:
- 1 kg de piept de pui
- 200 grame de smantana grasa
- 300 de grame de cartofi
- ciuperci
- ceapa
- cascaval
Mod de preparare pentru reteta Pui vienez:
1. Puiul se pune la prajit in doua linguri de ulei de masline si dupa ce s-a rumenit se adauga ceapa si ciupercile si se mai lasa cateva minute pana se aburesc.
2. In tot acest timp, puneti cartofii, taiati cubulete, la fiert si lasati-i sa stea jumatate din timpul normal de fierbere.
3. Dupa ce ingredientele din tigaie s-au aburit, puneti si smantana si lasati-o sa se topeasca. Daca este prea groasa compozitia, mai adaugati un strop de lapte.
4. Puneti cartofii intr-un vas de yena si adaugati compozitia peste ei. Acoperiti continutul cu o patura de cascaval ras silasati-le la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!
Foto: squidoo.com