Reteta zilei: Chiftele marocane cu garnitura de cuscus aromat
Duminica ar trebui sa fie ziua experimentelor culinare. O zi in care intreaga familie incearca preparate noi, exotice sau orientale, specifice altor tari din lume. In aceasta frumoasa zi noi va recomandam chiftelutele marocane in sos delicios, cu garnitura consistenta de cuscus in ierburi aromate. Pofta buna!
Publicat: Duminica, 10 Iunie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 01 Ianuarie 2021, 14:56- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Chiftele marocane cu garnitura de cuscus aromat:
500g carne macra de miel, tocata
1 ceapa rosie, data prin razatoare
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 bucata de 2cm radacina de ghimbir, data prin razatoare
1 vârf fulgi de chilli, deshidratati
2 lingurite de chimion macinat
1 lingurita de scortisoara, macinata
ulei de masline
2 x 400g rosii intregi decojite
200ml supa de pui, gata facuta
½ legatura de coriandru, tocata
Pentru garnitura
200g de cuscus
50g de unt
350ml supa de pui fierbinte
½ legatura de coriandru, tocata
½ legatura de patrunjel, tocata
Mod de preparare pentru reteta Chiftele marocane cu garnitura de cuscus aromat:
1. Se asaza intr-un bol carnea, ceapa, jumatate din cantitatile de usturoi, de ghimbir si din celelalte condimente, sare si piper. Se amesteca bine (cel mai bine cu mâinile) si se formeaza chiftele mici (in jur de 30).
2. Se incalzeste o lingura ulei de masline intr-o tigaie mare, nonaderenta, si se prajesc chiftelele pe rand, pana devin maro-rumenii peste tot. Se scot chiftelele din tigaie si se adauga restul de usturoi, ghimbir si condimente. Se lasa pe foc doua minute. Se adauga rosiile intregi decojite si supa, se asezoneaza cu sare si piper. Se fierbe constant 10 minute pâna cand se ingroasa sosul. Se adauga amestecând si coriandrul.
3. Pentru cuscus: se asaza cuscusul intr-un bol, impreuna cu untul, sare si piper. Se toarna deasupra supa de pui fierbinte si se acopera cu folie alimentara. Se lasa deoparte 10 minute. Se adauga si verdeata, se amesteca si se serveste alaturi de chiftele.
Poftă bună!
Sursa: GoodFood