Reteta zilei: Cotlete de porc in ierburi aromate
Daca este gatita cu ingredientele potrivite, carnea de porc poate fi o masa sanatoasa si, evident, extraordinar de gustoasa. Patrunjel, foi de dafin, fenicul, coaja de lamaie - condimentele care vin perfect cu un cotlet de porc rumenit bine la gratar, alaturi de un pahar cu vin rosu, sec. Pofta buna!
Publicat: Sambata, 09 Iunie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 01 Ianuarie 2021, 13:34Ingrediente pentru reteta Cotlete de porc in ierburi aromate:
6 cotlete de porc
3 catei de usturoi striviti
1 legatura mica de patrunjel, tocat
½ lingurita seminte de fenicul tocate grosier
coaja rasa si sucul de la 1 lamaie, plus
1 lamaie taiata sferturi
3 linguri ulei de masline
6 frunze de dafin
Mod de preparare pentru reteta Cotlete de porc in ierburi aromate:
1. Se pune carnea de porc intr-un vas. Se ung cotletele cu un amestec de usturoi, patrunjel, seminte de fenicul, coaja si suc de lamaie, ulei si dafin. Se lasa la marinat cel putin o ora si cel mult o zi.
2. Se incinge un gratar, o tigaie sau o tigaie-gratar. Se asezoneaza cotletele, apoi se frig 5-8 minute pe fiecare parte pana ce se patrund complet (daca se gatesc in mai multe randuri, se invelesc cotletele prajite in folie de aluminiu pana ce sunt toate gata). Se adauga sferturile de lamaie in ultimul minut, ca sa se rumeneasca, apoi se servesc impreuna cu carnea de porc.
3. V.N. per portie: 362 kilocalorii, 30g proteine, 27g grasimi, 10g grasimi saturate, 1g carbohidrati, 0g fibre, 1g zahar, 0,23g sare
Poftă bună!
Sursa: Good Food