Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu legume
Este un fel de mancare ideal pentru cei care vor sa slabeasca si sunt la dieta. Are proteine, fibre si un continut scazut de grasimi. Pofta buna!
Publicat: Joi, 12 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 02 Februarie 2021, 21:06Ingrediente pentru reteta Piept de pui la gratar cu legume:
4 bucati piept de pui
2 cepe
2 dovlecei
1 lingura de miere
1 lingura de ulei
jumatate de lingurita zahar
sare, piper
2 lamai
200g de fasole verde
cateva frunze de busuioc
20g de unt
Mod de preparare pentru reteta Piept de pui la gratar cu legume:
1. Se toaca ceapa, frunzele de busuioc, iar dovleceii se taie pe lungime, in felii fine. Fiecare piept de pui se taie si el pe grosime, in trei bucati. Se pune carnea pe o farfurie, se sareaza si se pipereaza. Se stropeste cu sucul de la doua lamai, amestecat cu ulei, dupa care se presara peste carne busuioc tocat.
2. Se pune ceapa intr-o tigaie mai inalta si se acopera cu apa. Se da drumul la foc mic, apoi se adauga untul si zaharul. Se sareaza si se pipereaza. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa la foc timp de 5 minute. Se adauga fasolea verde si putina apa si se lasa la gatit 15 minute. Se adauga, apoi, dovleceii si, dupa inca 8 minute, legumele sunt gata.
3. Se pune la prajit pe gratar pieptul de pui. Se amesteca mierea cu zeama de lamaie in care a fost marinat puiul, se unge carnea cu acest sos si se mai prajeste putin. Se asaza legumele pe farfurii si se stropesc cu suc de lamaie si cu miere. Se pune deasupra pieptul de pui si se serveste preparatul cald.
Pofta buna!