Reteta zilei: Pui Caraibe cu sos de ceapa verde
Aceasta reteta este plina de arome orientale. De asemenea, se prepara rapid si usor, constiuind un pranz delicios pentru tine si cei dragi.
Publicat: Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 05 Decembrie 2020, 17:09- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Pui Caraibe cu sos de ceapa verde:
- 4 pulpe de pui file, curatate de grasime;
- o lingura praf de curry;
- 100g de orez basmati;
- 200g de fasole boabe alba sau neagra la conserva, clatita si scursa.
PENTRU SOS
- o lingura ulei de masline;
- o lamaie verde, sucul si coaja;
- 6 bucati de ceapa verde, tocate fin;
- un ardei iute verde, curatat de seminte si tocat marunt;
- un catel de usturoi, tocat marunt.
Mod de preparare pentru rețeta Pui Caraibe cu sos de ceapa verde:
1. Se da puiul prin praful de curry si se asezoneaza. Se frige cate 5 minute pe fiecare parte. Se prepara orezul si se incalzeste fasolea.
2. Se amesteca ingredientele pentru sos (cu exceptia cojii de lamaie), se asezoneaza si se amesteca cu 2 linguri de apa care clocoteste. Se lasa 5 minute si se amesteca din nou.
3. Se amesteca orezul cu boabele de fasole, se adauga puiul si se toarna sosul deasupra. Se presara cu coaja rasa de lamaie si se serveste.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro