Reteta zilei: Pui marocan cu linte
Dupa o zi de Craciun, in care ne-am infruptat din bucate alese, trebuie sa mancam un preparat usor, care sa ajute la digestie si sa curete organismul. Puiul marocan este slab in grasimi, insa bogat in proteine si carbohidrati. In plus, o portie nu are decat 500 de calorii.
Publicat: Luni, 26 Decembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 07 Februarie 2021, 21:49- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Pui marocan cu linte:
2 linguri de ulei de masline
8 pulpe superioare de pui dezosate
2 catei de usturoi, pisati
o lingura chimion macinat
o lingura seminte de coriandru macinate
o lingura de paprika dulce
1 ceapa mare, taiata fin
50g linte rosie cu bobul despicat
400g rosii taiate cubulete
1 lingura ketchup
700ml supa de pui
1 baton de scortisoara
200g caise uscate
o mana de frunze de menta, pentru servire (optional)
Mod de preparare pentru reteta Pui marocan cu linte:
• 1. Se incalzeste cuptorul la 180°C gaz 4. Se unge puiul cu o lingura de ulei. Se amesteca intr-un bol usturoiul, chimionul, coriandrul si paprika. Puiul se da prin acest amestec.
• 2. Se incinge o cratita mare termorezistenta si se prajeste puiul la foc mediu timp de 5 minute, pana ce se rumeneste pe ambele parti. (S-ar putea sa fie nevoie sa faceti aceasta operatiune in doua etape, daca cratita nu este suficient de mare.) Se scoate puiul si se asaza pe o farfurie. Se da focul mai domol, se adauga uleiul ramas si se prajeste ceapa 5 minute pana ce se inmoaie.
• 3. Se adauga in cratita restul ingredientelor, in afara de menta, si se aduc la punctul de fierbere. Se pun pulpele de pui deasupra lor si apoi se toarna peste ele toate lichidele. Se acopera si se lasa pe foc 1 ora si jumatate, pana cand carnea se inmoaie si sosul se ingroasa. In acest stadiu al prepararii totul poate fi inghetat. Se decongeleaza cu grija in frigider si apoi se incalzeste incet. Se decoreaza cu frunze de menta si se serveste alaturi de couscous sau de orez.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!