Reteta zilei: Rulada de porc umpluta cu verdeturi
Rulada de porc umpluta cu verdeturi are untimp de preparare de doua ore si 45 de minute si este o reteta traditionala britanica.
Publicat: Marti, 12 Iunie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 01 Ianuarie 2021, 20:42- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Rulada de porc umpluta cu verdeturi:
1 mana de salvie
1 mana de patrunjel
2 catei de usturoi
ulei de masline
1 bucată intreaga de piept de porc (1½ kg)
6 fire de praz
300ml de cidru
4 frunze de salvie
Mod de preparare pentru reteta Rulada de porc umpluta cu verdeturi:
1. Se incalzeste cuptorul la 200° C/gaz 7. Se amesteca o mana de salvie si una de patrunjel tocate mari, 2 catei de usturoi zdrobiti si ulei de masline; se freaca partea cu carne a unei bucati de piept de porc de 1½ kg. Se ruleaza carnea si se prinde cu ata de macelarie. Se asaza 6 fire de praz intr-o tava putin adanca. Se pune carnea de porc deasupra si se freaca cu sare si piper. Se adauga 300ml de cidru si 4 frunze de salvie.
2. Se coace 20-30 de minute, apoi se da cuptorul la 130º C/gaz 2 şi se coace încă 2 ore. Daca prazul pare ca incepe sa se arda, se adauga putina apa. Se lasa carnea 20 de minute inainte de a o taia. Se serveste cu prazul.
Poftă bună!
Sursa: Good Food