Salată de gogonele verzi pentru iarnă. Cât trebuie să fiarbă ca să reziste cât mai mult în borcane
Salata de gogonele verzi pentru iarnă este un delicios aperitiv de legume care completează perfect preparatele din carne sau pește, dar și cartofii fierți sau prăjiți. Iată cum să prepară!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 16 Octombrie 2024, 16:10 | Actualizat: Miercuri, 16 Octombrie 2024, 16:47- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Salata de gogonele verzi pentru iarnă este o rețetă ideală pentru a adăuga un grust proaspăt și vibrant meselor. Gogonele verzi au numeroase beneficii și se combină cu ardei grași, morcovi și ceapă, într-o marinadă de ulei și oțet, completată cu sare, piper, dafin și ramuri de mărar sau cimbru. Se poate servi atât caldă, cât și rece, dacă alegi să o păstrezi în borcane în cămară sau beci.
Pe aceeași temăRețeta pentru salată de gogonele verzi pentru iarnă
Pentru pregătirea acestui deliciu pentru iarnă, gospodinele folosesc:
- 400 de gr de gogonele verzi
- un morcov
- un ardei gras de culoare roșie
- o ceapă
- 3 căței de usturoi
- 50 ml de ulei vegetal
- 30 de oțet
- sare și piper după gust
- opțional dafin și ramuri de mărar sau cimbru
Pentru a pregăti această salată delicioasă vei avea nevoie doar de 40 de minute. Dacă vrei să îți iasă mai multă salată, se recomandă creșterea cantității de ingrediente în proporția necesară.
Mod de preparare:
Se clătesc ardeii grași și gogonelele. Apoi, se curăță ceapa și morcovul, după ce au fost și ele clătite bine. După ce le-ați feliat în funcție de preferințe, puneți gogonelele într-un recipient adânc, de exemplu într-un castron.
Deasupra, puneți morcovul dat pe răzătoare sub forma unor tăiței lungi. Dacă nu aveți o astfel de răzătoare în bucătărie, atunci tăiați morcovii în bețișoare subțiri și lungi.
Pe urmă, curățați și tăiați ceapa în inele. Și pe acestea le veți adăuga deasupra celorlalte legume. Apoi, se curăță ardeiul de semințe și se taie și el în benzi sau fâșii.
Ulterior, se adaugă sare și piper, se zdrobește usturoiul și opțional puteți adăuga coriandru măcinat și zahăr granulat, pentru un adaos de aromă.
Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite se amestecă întregul conținut al recipientului și se toarnă într-un ceaun sau vas mai mare. Adăugați ulei și oțet, cel mai bine este să folosiți oțet de 6%. Așezați ceaunul pe aragaz, aduceți conținutul la fierbere fără a adăuga apă, potrivit bzi.ro.
Reduceți focul și fierbeți salata până când gogonelele devin moi, aproximativ 25-30 de minute la foc minim. Deoarece oțetul este prezent în compoziția vasului, o astfel de salată se poate păstra pentru iarnă, în borcane.
Când este gata se oprește focul, se lasă vasul să se răcească, apoi se pune în recipiente. De asemenea, dacă nu aveți răbdare puteți gusta salata și după ce ați pregătit-o.
Pe aceeași temă