1 Martie 2019. Mărțișorul de la Google pe care îl poți trimite tuturor
1 Martie 2019. De Ziua Mărțișorului, zi care este sărbătorită în România și în alte câteva state, Google Doodle Mărțișor 2019 este un mărțișor virtual. .
Publicat: Vineri, 01 Martie 2019, 10:38 | Actualizat: Vineri, 01 Martie 2019, 11:201 Martie 2019. De Ziua Mărțișorului, zi care este sărbătorită în România și în alte câteva state europene, Google oferă un mărțișor virtual, Google Doodle Mărțișor 2019 animat.
Ca în fiecare an, la fiecare sărbătoare importantă, Google celebrează, atât în România cât și alte țări ale lumii printr-un Doodle dedicat. de 1 Martie, Google dăruiește utilizatorilor un Google Doodle Mărțișor 2019, un mărțișor virtual animat ce poate fi distribuit oricui dorim prin rețelele de socializare sau email.
Modul de trimitere al Google Doodle Mărțișor-ului 2019 este unul foarte simplu. În dreptul mărțișorului virtual există iconița de share și, printr-un simplu click, utilizatorul poate alege calea prin care vrea să trimită mărțișorul.
Mărţişorul reprezintă, potrivit tradiției, un şnur împletit dintr-un fir alb şi unul roşu. Mărțișorul a fost inclus în lista reprezentativă a patrimoniului imaterial UNESCO la sfârşitul anului 2017.
Legenda spune că firul de mărțișor ar fi fost tors de Dochia, este un simbol al trecerii de la iarnă la primăvară şi un vestitor al înnoirii. El aduce vestea înnoirii, speranţa, bucuria, iubirea şi concilierea în vieţile celor care îl dăruiesc sau îl primesc.
Se presupune că albul şi roşul au fost preferate, întrucât, în acele timpuri, venirea primăverii era întâmpinată cu ritualuri ce constau în sacrificii umane sau animale, cu scopul de a îmbuna zeii. Astfel, în ritual, roşul sângelui era asociat cu viaţa, fertilitatea, adoraţia şi sacrificiul, iar albul era legat de puritatea zăpezii, a gheţii şi a norilor. Astfel, albul şi roşul, puse laolaltă, ar semnifica dorinţa despărţirii de iarnă.
Sărbătoarea Mărţişorului se mai întâlneşte la aromâni, la bulgari, care o numesc Marteniţa, dar şi în Macedonia şi Albania.