Ouăle sunt nelipsite din meniul de Paște. Iată ce se întâmplă în corpul tău, atunci când consumi ouă
Ouăle sunt alimente nelipsite de pe mesele de Paște. Tradiția ouălor roșii face ca de sărbătorile pascale să consumăm mai mult decât de obicei, acest aliment. Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi ouă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 16 Aprilie 2020, 18:40 | Actualizat: Joi, 16 Aprilie 2020, 18:47- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine de care organismul are nevoie. Pe lângă proteine, acestea conțin și antioxidanți, calciu, vitamine și amino-acizi. Specialiștii ne recomandă, că ideal ar fi să consumăm ouă organice, deoarece acestea sunt lipsite de hormoni și antibiotice.
Iată câteva beneficii pe care le are consumul de ouă
Întăresc sistemul imunitar
Un ou pe zi, te poate face să ții doctorul la distanță. Întărește sistemul imunitar, luptă împotriva infecțiilor și a virusurilor. De asemenea, ajută la asimilarea calciului, seleniului și întăresc oasele și inima, fiind o sursă bogată de nutrimente, conform specialiștilor.
Ceapa roşie, un MIRACOL pentru sănătate. Specialiştii au dat verdictul: "Te scapă imediat de DIABET
Benefice pentru colesterolul bun – HDL
Un ou conține 212 mg de colesterol din categoria HDL, acesta fiind colesterolul bun, care ajută la reglarea colesterolului rău LDL. Astfel, ouăle sunt foarte bune pentru sănătate, dar consumate cu moderație.
Mențin sănătatea inimii
Ajută la menținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli vasculare.
Conferă energie
Sunt alimente în urma cărora organismul eliberează energie mai lent și pe o durată mai lungă de timp. De aceea, ouăle sunt o sursă bogată de energie. Un ou conține 15% din aportul zilnic recomandat de vitamina B2 sau de riboflavină cum se mai numește, care ajută la furnizarea de energie pentru întreaga zi.
O piele mai sănătoasă și un păr mai strălucitor
Ouăle conțin pe lângă vitaminele B2, B5, B12 și proteine necesare părului, unghiilor și ficatului. De asemenea, biotina, care este o vitamină din complexul B, menține scalpul sănătos și ajută la creșterea părului.
Protejează creierul
Consumul de ouă la micul dejun te va ajuta să fii mult mai concentrat și îți va spori atenția pe parcursul întregii zile, asta datorită unei substanțe care se găsește în ou și care are efecte benefice asupra memoriei. De asemenea, oul este bogat în aminoacizi, ceea ce ajută sănătatea psihică, iar lipsa acestor aminoacizi este asociată cu depresia, stresul anxietatea.
Ajută la menținerea vederii
Antioxidanții precum luteina și zeaxantina care sunt prezente în ou și, de asemenea, în legumele verzi, precum spanacul sau brocoli, ajută la menținerea unei vederi sănătoase. Doar că din ou, acești antioxidanți sunt absorbiți mult mai repede.
Scade febra imediat! Tratamentul țigănesc, vechi de secole, recomandat de fitoterapeuți
Bune pentru dinți și oase sănătoase
Vitamina D și calciul din ou sunt extrem de benefice pentru sănătatea oaselor și a dinților. Mai conțin sulf, de asemenea, necesar pentru oase sănătoase.
Dau senzație de sațietate și ajută în curele de slăbire
Ouăle dau o puternică senzație de sațietate, iar asta durează câteva ore bune, timp în care nu vei simții nevoia să mănânci sau să ciugulești altceva. Ouăle, fiind bogate în proteine, sunt un supliment bun pentru oricine se află la dietă și evită să mănânce mult, conform specialiștilor,