Antena Căutare

Un student la medicină a mâncat peste 720 de ouă într-o lună de dragul unui experiment. Ce a urmat apoi l-a surprins până și pe el

Un student la Harvard a făcut un experiment cu scopul de a demonta un mit potrivit căruia consumul excesiv de ouă este dăunător pentru sănătate. Iată ce a descoperit la final!

Galerie
Un student la medicină a mâncat peste 720 de ouă într-o lună de dragul unui experiment. Ce a urmat apoi l-a surprins până și pe el | Shutterstock

Sătul de controversele privind efectele pe care le au ouăle asupra organismului, Nick Norwitz, doctorand la medicină la Universitatea Harvard, a vrut să vadă cum reacționează organismul său după un consum excesiv al acestor alimente. Așadar, timp de o lună, tânărul a consumat câte 24 de ouă pe zi. Rezultatul experimentului l-a uimit chiar și pe el.

Citește și: Topul alimentelor ultraprocesate care sunt bune pentru sănătate. Nimeni nu se aștepta la aceste produse

Ce i s-a întâmplat studentului care a mâncat peste 720 de ouă într-o lună

Despre efectele pe care le au ouăle asupra organismului uman s-a vorbit mult de-a lungul timpului. În timp ce unii medicii au recomandat ca acestea să fie consumate cu moderație, fiindcă pot crește nivelul colesterolului în sânge și pot determina apariția unor boli de inimă, alții au încurajat consumul lor.

Articolul continuă după reclamă

Tânărul a mâncat 24 de ouă pe zi, iar în urma acestui experiment a descoperit că nivelul său de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), sau colesterolul „rău”, a scăzut cu 18%, potrivit dailymail.co.uk.

„Am emis ipoteza că mâncând 720 de ouă într-o lună, ceea ce înseamnă 133.200 mg de colesterol, nu mi-ar crește colesterolul LDL. Și, într-adevăr, nu a făcut-o, nici măcar un pic”, a spus Dr. Norwitz, într-un videoclip postat pe Youtube, în care a precizat că a făcut acest experiment pentru a combate mitul potrivit căruia un consum mare de ouă determină creșterea nivelului de colesterol.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, după primele două săptămâni ale experimentului său, Dr. Norwitz a decis să înceapă să mănânce 60 de grame de carbohidrați pe zi.

El a explicat mecanismul din spatele faptului că nivelurile de colesterol au scăzut în corpul său, în ciuda faptului că a mâncat atât de multe ouă. El a precizat că, în mare parte, acest lucru se datorează faptului „că a mâncat și carbohidrați, pe care corpul său îi folosea pentru energie”.

Pentru a atinge ținta de 60 de grame, el a trebuit să mănânce echivalentul a două banane pe zi sau afine, mai transmite sursa citată mai sus.

Totodată, în cadrul videoclipului care a fost vizualizat de peste 160.000 de ori pe Youtube, studentul de la Harvard a explicat că în timpul experimentului a adoptat o dietă keto, consumând și carne, pește, ulei de măsline, nuci, ciocolată neagră, brânză și iaurt.

Citește și: Un aliment banal pe care îl consumi zilnic îți poate pune sănătatea în pericol. Care este primul organ afectat

Biserica unică în lume, care se găsește în România. E jumătate ortodoxă, jumătate catolică și e veche de 200 de ani. Und...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 septembrie 2024. Lorenzo a câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 septembrie 2024. Lorenzo a câștigat suma de 3.500 de lei Miercuri, 25.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x