Antena Căutare

Ce ouă nu trebuie să cumperi sub nicio formă! La ce să fii atent atunci când mergi la cumpărături

Specialiștii recomandă să fim foarte atenți atunci când cumpărăm ouă și să le alegem întotdeauna ținând cont de câteva reguli esențiale pentru sănătatea noastră. Iată ce nu ar trebui să uiți niciodată!

Cofrage cu ouă Galerie
Ce ouă nu trebuie să cumperi sub nicio formă! La ce să fii atent atunci când mergi la cumpărături | Shutterstock.com

Pentru că ouăle sunt consumate de o mare parte dintre noi în fiecare zi, specialiștii vin în ajutorul nostru și ne dezvăluie câteva detalii la care trebuie să fim atenți atunci când le cumpărăm.

Este important pentru sănătate să poți face diferența dintre ouăle proaspete și bune pentru consum și cele pe care nu ar trebui să le consumi sub nicio formă.

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi ouă!

Citește și: Un român a plecat în Olanda pentru a-și face cumpărăturile și pentru a compara prețurile cu cele din România. Câți bani a cheltuit

Ce ouă nu trebuie să cumperi sub nicio formă

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine și de nutrienți esențiali pentru organismul nostru. Fie că alegi să le gătești sub formă de ochiuri sau omlete, fierte sau prăjite, acestea sunt o alegere minunată oricând, dar mai ales pentru micul dejun.

Totodată, ouăle au un rol important în delicioasele prăjituri și deserturi care nu ar avea același gust deosebit fără acestea.

Este adevărat faptul că de multe ori gospodinele au dat greș cu diferite rețete din cauza unor ouă pe care le-au cumpărat ca fiind proaspete, dar la care nu au fost îndeajuns de atente.

Iată ce trebuie să faci și la ce să te uiți atunci când cumperi ouă!

  • verifică conținutul ambalajului. Asigură-te că toate ouăle au aceeași culoare și că sunt din același set. Clienții obișnuiesc să schimbe ouăle ieftine cu cele mai calitative pentru a economisi, iar tu poți pica în plasa lor.
  • verifică dimensiunea ouălor și asigură-te că fac parte din același set.
  • verifică cum sunt așezate în cofrag. Fermele poziționează întotdeauna ouăle cu capătul ascuțit în sus. Reprezentanții Restaurantului Rozengeour recomandă să evitați cofragele de ouă unde acestea sunt așezate poziționate incorect sau aleatoriu.
  • citește codurile înscrise pe ouă și fă alegeri în funcție de preferințe precum locul de proveninență, felul în care au fost crescute găinile, etc. Găsești aici ce înseamnă codurile de pe ouă.

Citește și: Cât costă mâncarea în Elveția și care este salariul minim. O româncă a arătat prețurile din supermarket

  • verifică dacă există fisuri și nu cumpără niciodată aceste ouă pentru că pot fi contaminate cu bacterii
  • verifică dacă au coaja murdară
  • evită ouăle care au pete
  • evită ouăle care se apropie de data de expirare

Pericolele ascunse ale ouălor contaminate

Ouăle contaminate pot prezenta diverse pericole pentru sănătate, pentru că de cele mai multe ori consumul lor duce la intoxicații alimentare serioase.

Fie că sunt contaminate cu bacterii precum Salmonella sau alte tipuri, acestea provoacă simptome neplăcute manifestate prin greață, dureri abdominale, vărsături și diaree.

Ouăle contaminate pot fi o sursă de infecții cu E. coli sau Campylobacter. Aceste bacterii pot provoca simptome similare intoxicațiilor alimentare și pot necesita chiar tratament medical.

Este important să fii atent la calitatea ouălor pe care le cumperi, dar și să le manipulezi și să le prepari în condiții igienice.

Nu uita să te asiguri că speli ouăle înainte de a le consuma și că le gătești complet pentru a reduce riscul de contaminare.

Totuși, dacă ai îndoieli cu privire la calitatea acestora, experții recomandă să fii precaut și să eviți consumul lor.

Citește și: Atenție la legumele din piețe pline de pesticide. Primul pas obligatoriu pe care trebuie să îl faci după ce le-ai cumpărat

De ce să nu mai adaugi laptele în piureul de cartofi. Trucul secret care îi dă un gust fenomenal... Alertă alimentară! Roșiile de pe piața din România au fost identificate cu 19 substanţe periculoase. Din ce țară provin ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x