Dietă sănătoasă. Combinații de alimente pentru slăbit și reglarea tranzitului
O dietă sănătoasă este soluția ideală atunci când vrem să slăbim. Nutriționiștii susțin că trebuie să fim atenți la anumite combinații de alimente, dacă ținem la silueta noastră, dar și la sănătate.
Autor: Alina Serea Publicat: Luni, 24 Iunie 2019, 09:49 | Actualizat: Luni, 24 Iunie 2019, 11:15O dietă sănătoasă este soluția ideală atunci când vrem să slăbim. Nutriționiștii susțin că trebuie să fim atenți la anumite combinații de alimente, dacă ținem la silueta noastră, dar și la sănătate.
Atunci când vrem să începem o dietă de slăbit, fie că alegem o dietă sănătoasă și echilibrată, fie că alegem o dietă rapidă, cu rezultate imediate, trebuie să acordăm o atenție deosebită anumitor combinații de alimente care ne pot sabota cura de slăbire.
Nutriționiștii explică faptul că, atunci când ținem o dietă de slăbit, nu este suficient să renunțăm la alimentele care știm că îngrașă, precum făina albă, zahărul și prăjelile. Este foarte important și cum facem combinații de alimente pentru slăbit.
Cele mai comune efecte ale combinaţiilor de alimente nepotrivite sunt constipaţia, care favorizează îngrăşarea şi stagnarea curei de slăbire, oboseala, balonarea, gazele intestinale, arsurile gastrice, acumularea de toxine în intestine şi crampele stomacale.
Dietă. Combinații de alimente pentru slăbit
Potrivit nutriționiștilor, carnea se combină doar cu legume, laptele se bea simplu sau cu fulgi de ovăz integrali, iar fructele se mănâncă proaspete şi la mese separate.
Dietă. Ouăle, carnea și brânzeturile se combină doar cu legume
Dacă urmezi o dietă și dacă vrei să ai un tranzit intestinal sănătos, nu combina carnea cu brânzeturi sau cu ouă, care sunt, la rândul lor, tot proteine. Cel mai bine este să combini proteinele cu legume proaspete sau cu salate. De asemenea, evită să combini cartofi cu proteine.
Cele mai recomandate legume în cazul diete sunt salatele de orice tip, broccoli, conopida, ridichile, roşiile, castraveţii, vinetele, ciupercile, ceapa, usturoiul, ardeiul gras, varza, varza de Bruxelles, varza kale, anghinarea, sparanghelul, fasolea verde, ţelina, morcovii şi, în general, toate verdeţurile.
Dietă. Fructele se mănâncă separat sau combinate cu semințe sau nuci
Nu este deloc recomandat să mănânci fructe după masă sau în timpul mesei în care ai incluse și proteine. Singurul frcut ce ajută la digestie și poate fi mâncat după proteine este ananasul.
În general, fructele conţin puţine calorii şi se digeră foarte repede, de aceea este recomandat să le consumi în combinaţie cu câteva migdale, seminţe sau nuci, deoarece acestea conţin grăsimi sănătoase şi îţi dau o senzaţie de saţietate pentru mai multă vreme. De asemenea, dacă intenţionezi să mănânci doar o salată de verdeţuri, aruncă în ea şi câteva seminţe şi nuci. În acest fel te vei feri de înfometare şi de tentaţia de a da iama în dulciuri.
Dietă. Legume și grăsimi sănătoase
În acest caz, raționamentul e simplu: grăsimile sănătoase (acizii grași omega 3 și acizii monosaturati), care ajută metabolismul să funcționeze mai rapid, sunt mai bine absorbite când sunt combinate cu legume. În plus, grăsimile sănătoase dau și o stare de sațietate.
Idee: salată verde + avocado, humus + guacamole.
Semințele de in, bune în dietă și împotriva constipației
Seminţele de in sunt foarte bune atunci când vine vorba de tratarea constipaţiei şi accelerarea digestiei. Deoarece sunt foarte mici şi trec nedigerate prin stomac, este recomandat să le râşneşti înainte de a le pune în salate sau în smoothie-uri.
Pe aceeași temăDietă. Combinații de alimente ce trebuie evitate
- Fructe, imediat după masă
- Cereale cu fructe uscate
- Cartofi cu pâine
- Carne cu brânză
- Brânză cu pâine
- Carne cu pâine
- Carne cu cartofi
- Paste cu şuncă şi smântână
- Paste cu carne