Legume la tigaia wok gata în DOAR 10 min. O garnitură foarte sănătoasă, plină de culoare și de vitamine
Legumele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Sunt o sursă esențială de elemente nutritive, cele mai importante fiind vitaminele și mineralele. Tocmai de aceea, ne-am gândit la o garnitură foarte sănătoasă, plină de culoare și de multe vitamine. Nu ai nevoie de multă experiență în bucătărie, este suficient să ai voință și o tigaie care să păstreze culoarea și textura ingredientelor tale.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 05 Mai 2020, 14:39 | Actualizat: Marti, 05 Mai 2020, 14:41Ingrediente:
- 2 morcov
- 1 ceapa rosie
- 2 dovlecei
- 1 kg de ciuperci champignon
- 1 ardei roșu
- 2 linguri ulei măsline (opțional)
- Sare, piper după gust
- 3 căței de usturoi
Iată cum se prepară cele mai bune legume la tigaie:
Pentru început, spălăm foarte bine legumele, apoi le decojim și tăiem aproximativ la aceeași dimensiune, ca să nu riscăm ca unele bucăți să fie gata mai redepe decât altele. Avem nevoie de o tigaie adâncă ce ne va permite să amestecăm și rumenim foarte bine legumele. Noi am ales tigaia wok din gama Regis Stone Copper Pans. Are triplu strat antiaderent și nu este necesar să folosim ulei. Cu wok-ul de la AloShop învârtim ingredientele ca un adevărat maestru bucătar!
Punem tigaia la foc pe mediu și adaugăm treptat legumele. Începem cu ceapa, ciupercile și usturoiul, apoi continuăm cu restul ingredientelor. Amestecăm constant până când garnitura noastră delicioasă este gata.
Poftă bună!