Motivul pentru care răcim atunci când folosim aerul condiționat. Explicația Dr. Mihail Pautov te va surprinde
Dr. Mihail a explicat de ce răcim atunci când folosim aerul condiționat, de fapt. Iată explicația la care nu te așteptai!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 20 August 2024, 15:26 | Actualizat: Marti, 20 August 2024, 16:20- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În timpul verii, atunci când este caniculă, aerul condiționat este pornit pentru a răcori locuința. Din cauza utilizării acestui aparat, mai mulți oameni se confruntă cu dureri de cap sau chiar cu răceală. Dr. Mihail Pautov a explicat adevăratul motiv din spatele acestor simptome.
Pe aceeași temăDr. Mihail a explicat de ce răcim atunci când folosim aerul condiționat
Dr. Mihail Pautov a explicat că aerul condiționat poate să reducă umiditatea din cameră, lucru care provoacă uscarea mucoaselor din nas și gât. Acest lucru ne face mult mai predispuși la tot felul de infecții respiratorii.
„De cele mai multe ori, răceala de la aerul condiționat apare atunci când aerul suflă direct spre tine sau când ții toată ziua aerul condiționat pornit, ții geamul închis, iar aerul, pe lângă faptul că îți răcește aerul și temperatura din încăpere, el scoate umiditatea. Astfel, într-o încăpere mică, aerul poate să devină foarte uscat. Aerul foarte uscat o să îți usuce inclusiv căile respiratorii superioare și asta te predispune la tot felul de infecții respiratorii, la virusuri și așa mai departe”, a explicat dr. Mihail pe pagina sa de Tik Tok.
@doctor.mihail Aud asta des: am racit de la aer conditionat; de fapt, racesti de la aer uscat - indiferent cine il provoaca; daca vrei sa nu racesti de la aer conditionat - controleaza-ti umiditatea din casa 👍🏻
♬ original sound - doctor.mihail
Cum poate fi rezolvată această problemă
Pentru că varianta de a nu mai utiliza aerul condiționat este exclusă, în contextul în care afară este foarte cald, există o soluție pentru a putea reduce riscul apariției simptomelor de răceală.
Dr. Mihail Pautov recomandă utilizarea unui umidificator atunci când aerul din încăpere devine prea uscat. Umiditatea ideală este cuprinsă între 40% și 60%.
„Rezolvarea acestui lucru este foarte simplă. Dacă vezi că aerul tău este deshidratat, este uscat, cumpără-ți un umidificator. Esențial este să ai umiditate între 40 și 60%. Dacă ai o umiditate de 50% în cameră nu ai de ce să răcești mai mult decât ai răci toamna sau primăvara când sunt 20 de grade afară și ții geamul deschis. Deci nu, nu aerul condiționat te face să răcești, ci aerul uscat din cameră, indiferent de temperatura lui”, a mai explicat acesta pe TikTok.
Pe aceeași temă