Antena Căutare

Orașul în care aerul condițonat a fost interzis prin lege. Localnicii se pândesc unii pe alții și cheamă poliția

Pe măsură ce canicula este tot mai greu de suportat, aerul condiționat a devenit mărul discordiei între vecini. Instalarea aparatelor a fost interzisă, iar cei care încalcă legea riscă amenzi usturătoare. Care este motivul deciziei aparent surprinzătoare.

Instalarea aparatelor de aer condiționat a fost interzisă, iar cei care încalcă legea riscă amenzi usturătoare | Shutterstock

Deși este supranumit „orașul bogaților”, localnicii se confruntă cu o situație fără precedent. Mica stațiune excusivistă de pe coasta Italiei a ajuns în centrul atenției după apariția unei noi legi poate părea bizară pentru mulți. Însă ocalnicii satului Portofino, căci despre acesta este vorba, au luat totul foarte în serios.

Aerul condiționat a fost interzis în Portofino. Care este motivul decizie aparent surprinzătoare

Este extrem de cald în Portofino, dar atmosfera a devenit foarte rece printre locuitorii exclusivistului sat de coastă italian de când a fost impusă o represiune asupra aparatelor de aer condiționat.

Cu o populație de doar 379 de locuitori pe tot parcursul anului, Portofino a devenit cea mai bogată comună din Italia și este cunoscută ca fiind un magnet pentru cei bogați și celebri.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Câți bani a economisit un roman care a mers cu mașina electrică în Grecia. Experiența lui a stârnit o mulțime de reacții

Înăși Madonna a sosit în urmă cu câteva zile, pentru o petrecere găzduită de creatorii de modă Dolce & Gabbana, dar toată atenția a fost captată de vânătoarea poliția locale pentru aparatele de aer condiționat instalate ilegal de către locuitorii care căutau o scăpare de căldura sufocantă, raportează thegurardian.com.

Portofino face parte dintr-un parc național regional din 1935, iar până acum câțiva ani, instalarea aparatelor de aer condiționat pe celebrele clădirile în culori pastel era complet interzisă.

Pe măsură ce verile au devenit mai călduroase, regulile s-au mai relaxat pentru a permite utilizarea aparatelor, cu condiția ca proprietarul să ceară permisiunea și să se asigure că acestea sunt amplasate discret și nu murdăresc frumusețea naturală a Portofino-ului.

Cu toate aceste, recent, poliția a cercetat străzile înguste pentru a depista aparatele neautorizate care se aflau pe terasele caselor din sat. Au fost raportate 22 de unități instalate ilegal pe diverse acoperișuri și terase între ianuarie și mai, iar alte 15 din iunie, odată cu creșterea temperaturilor.

Matteo Viacava, primarul din Portofino, a negat informațiile apărute în presa italiană potrivit cărora poliția ar fi folosit drone în cadrul anchetei.

„Totul a început iarna trecută, când cineva a montat un aparat de aer condiționat care a acoperit o mare parte dintr-o stradă foarte îngustă”, a declarat el pentru sursa citată. „Verile au devenit mult mai calde, iar lunile iulie și august au fost sufocante și foarte umede. Nu este vorba că vrem ca oamenii să sufere și să aibă somnul perturbat de căldură ... Cu toții depindem de AC acum. Dar Portofino este situat într-un parc regional și există reguli care trebuie respectate”.

Cei care încalcă regulile riscă amenzi de până la 43.000 de euro.

Citește și: Prognoza meteo până pe 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă. Anunțul ANM pentru următoarele 4 săptămâni

În timp ce intriga se încingea odată cu temperatura, Corriere della Sera a raportat o „vendetă” între locuitori, implicând denunțuri reciproce între vecini. Unii vinovați au încercat să își ascundă aparatul de aer condiționat sau să îl deghizeze vopsindu-l pentru a se armoniza cu împrejurimile locale.

În unele cazuri, oamenii ar fi acceptat o invitație în casa unui vecin, doar pentru a face în secret o fotografie a unității, pe care apoi au transmis-o poliției.

O femeie a plătit 50.000 de lire ca medicul să îi fractureze picioarele și să fie mai înaltă cu opt centimetri. Ce a urm... Ce s-a întâmplat în timp ce o femeie tăia cu cuțitul un ou bine fiert. Micul ei dejun i-a explodat în față...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!”
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!” Joi, 19.09.2024, 23:04
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x