Cum poți să folosești voucherele de vacanță chiar dacă expiră. Trucul de care multă lume uită
Deși nu este un secret, multe persoane uită de posibilitatea de a profita de existența acestor tichete chiar după ce au expirat. Iată cum să procedezi pentru a te bucura din plin de voucherele de vacanță!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 19 Iunie 2024, 14:24 | Actualizat: Miercuri, 19 Iunie 2024, 15:14Voucherele de vacanță sunt valabile pentru o perioadă de fix un an de la data la care au fost emise, însă românii se pot bucura de ele chiar și după ce expiră dacă țin cont de un mic detaliu care face diferența.
Deși nu este un secret, multe persoane uită de posibilitatea de a profita de existența acestor tichete chiar și dacă au expirat.
Pe aceeași temăIată ce trebuie să faci pentru a putea să te folosești de tichetele de vacanță care urmează să expire!
Cum poți să folosești voucherele de vacanță chiar dacă expiră
Trucul de care multe persoane uită în astfel de situații constă în achitarea sumei în avans pentru vacanțele dorite.
„Mulți dintre parteneri oferă posibilitatea de a utiliza voucherele de vacanță achitând serviciile și produsele turistice până la finalul termenului de valabilitate al acestora, sejurul propriu-zis având loc și după această dată.
Achitând vacanța în avans, poți să profiți de voucherele nefolosite, chiar dacă nu ai posibilitatea de a pleca în concediu până la finalul lunii iunie”, scrie edenred.ro citat de Antena 3 CNN.
Pe aceeași temăAstfel, în cazul în care voucherele expiră, spre exemplu, pe data de 10 iunie, rezervarea se poate face chiar și pentru iulie sau august, atât timp cât se respectă plata în avans până la această dată.
Cum se folosesc voucherele de vacanță
După ce ai primit voucherele de vacanță de la angajator, îți poți alege destinația în funcție de preferință atât timp cât unitatea de cazare primește tichetele pe care tu le ai pentru a evita situațiile neplăcute.
Fie că este vorba despre hotel sau pensiune, este bine să verifici întotdeauna dacă unitatea aleasă se află pe lista de parteneri a emitentului tichetelor de vacanță.
După ce te-ai asigurat din acest punct de vedere și ai confirmat perioada, fie pe site, fie la telefon cu un reprezentant al unității de cazare, te poți duce direct în perioada stabilită fără să îți faci probleme.
De cele mai multe ori, poți achita în avans printr-un transfer bancar sau prin modalitatea de plată afișată pe site-ul unității de cazare.
Pe aceeași temăVoucherele de vacanță sunt scutite de plata CAS și CASS, iar potrivit Codului Fiscal, acestea se impozitează doar cu 10%.
Totuși, acest apect nu se traduce printr-un impozit fix de 145 de lei, ci implică un calcul bazat pe grila de salarizare și de deduceri.
În România, cu aceste tichete se pot achita: cazarea, transportul, mâncarea, agrementul și tratamentul balnear.
Nu uita că voucherele de vacanță nu pot fi transmisibile și nu pot fi vândute. Amenda pentru comercializarea acestora este de 26 600 de lei, iar orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pe numele altei persoane va fi amendată cu suma de 13 300 de lei, potrivit informațiilor oferite de Ministerul Turismului.