Una dintre cele mai puternice icoane făcătoare de minuni se află în România. Unde te poți ruga la icoana dublă a Maicii Domnului
În țara noastră se află una dintre cele mai puternice icoane făcătoare de minuni. Este vorba despre icoana Maicii Domnului, adusă în anul 1940 de la Mănăstirea Noul Neamț într-un lăcaș din apropierea Bucureștiului. Iată de ce este atât de specială aceasta și care este mănăstirea în care se găsește acum.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 13 August 2022, 11:08 | Actualizat: Duminica, 14 August 2022, 15:52Icoana Maicii Domnului este unică în execuție și înfățișare. Pe spatele ei tronează Sfântul Gheorghe, care este un sfânt militar, puternic. Acesta este motivul pentru care poartă și denumirea de ”icoană dublă”.
Pe aceeași temăUnde se găsește Icoana dublă a Maicii Domnului
De-a lungul timpului, Maica Domnului și-a arătat din plin iubirea și mila sa față de oameni, împlinindu-le cererile făcute înaintea icoanelor ce o înfățișează.
De fiecare dată când omul a mers cu inima zdrobită în fața chipului ei zugrăvit și așezat în biserici, rugăciunea a primit răspuns.
Pe aceeași temăDacă necazul copleșitor a fost șters din viața omului în mod miraculos, atunci icoana în fața căreia s-a rugat omul a devenit făcătoare de minuni. De fapt, Maica Domnului chiar face minuni, cred cu tărie credincioșii.
Cu aceste gânduri, enoriașii vin și în fața Icoanei Maicii Domnului de la Căldărușani. Icoana dublă a Maicii Domnului a fost așezată la loc de cinste datorită minunilor pe care le săvârșește astăzi.
Ea se află în circuitul pelerinajelor tocmai pentru că a oferit un ajutor mare credincioșilor care s-au rugat la ea.
Legenda spune că în anul 1940, când Basarabia a fost invadată de soldații ruși, călugări de la o mănăstire din Basarabia s-au refugiat la Căldărușani. Aceștia au adus cu ei și Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, iar de atunci aceasta a rămas la Căldărușani în județul Ilfov.
Rugăciuni puternice pentru Maica Domnului
”Preacurată şi binecuvântată Născătoare de Dumnezeu, Maria, Maica cea bună a Bunului Împărat, revarsă mila Fiului tău şi Dumnezeului nostru spre pătimaşul meu suflet şi, cu rugăciunile tale, mă îndreaptă spre fapte bune, ca cealaltă vreme a vieţii mele fără de prihană să o trec şi prin tine raiul să dobândesc, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, ceea ce eşti una curată şi binecuvântată. Amin.”
Dacă doriți o rugăciune mai lungă, prin care să cereți bucurie și limpezirea gândurilor, puteți să o rostiți pe următoarea:
”Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz și strâmtorare îmi umplu sufletul o, Întru-tot Sfânta Maică, liniștește sufletul meu cu pacea Fiului tău și alungă deznădejdea și întristarea sufletului meu cu harul Său.
Potolește furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc și stinge-i flăcările.
Umple-mi inimă de bucurie, Preacurată Maică, și împrăștie ceața nelegiuirilor mele de la fața mea, căci acestea mă împresoară și mă tulbură.
Luminează-mă cu lumina Fiului tău. Sufletul meu se simte sfârșit; totul îmi este greu, chiar și rugăciunea.
Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele șoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea.dositeeblogspotcomIzvorulTamăduiriiEgină32
Topește gheața din jurul sufletului meu și încălzește-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică și Fecioară. Nu mă alunga de la fața ta, ci primește rugăciunea robului tău.
Tristețea m-a cuprins. Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare; nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta și nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfânta Maică.
O, nădejdea și apărarea tututror credincioșilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea. Amin.”