Antena

MediCOOL, sezon 1, episod 12. Când duci copilul la logoped, o ședință de psihoterapie simulată și cazul unui copil operat în uter

MediCOOL este primul show care face sănătatea un interes general. E emisiunea care în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală și ne spune, de fiecare dată, că prioritatea noastră trebuie să fie întotdeauna sănătatea.

Publicat: Vineri, 12 Noiembrie 2021, 13:15 | Actualizat: Vineri, 19 Noiembrie 2021, 15:01
MediCOOL, sezon 1, episod 12. Când duci copilul la logoped, o ședință de psihoterapie simulată și cazul unui copil operat în uter
Antena 1

Emisiunea MediCOOL poate fi văzută integral și pe Antena PLAY.

Alături de dr. Pautov vor sta, în fiecare săptămână, dr. Alexandru Răzvan Meroiu, medic stomatolog cu o vastă experienţă în estetica dentară, dr. Elena Popa, medic specialist dermato-venerologie şi estetică medicală, dr. Iulia Solomon, medic specialist dermato-venerologie şi dermatologie pediatrică şi Iuliana Dabija, tehnician nutriţionist, psihonutriţionist şi arbitru naţional în cadrul competiţiilor interne de powerlifting.

MediCOOL, sezon 1, episod 12. Despre parodontoză, implantul mamar și povestea Larisei, o fetiță operată în timp ce era în uter

La rubrica Hey, info doc a episodului 12 a emisiunii MediCOOL de la Antena 1, din 13 noiembrie 2021, medicul Pautov a vorbit despre parodontoză. „Aproximativ 75% dintre pacienți prezintă o formă a bolii parodontale. E o boală de natură bacteriană, ce afectează gingiile și țesuturile de suport ale dintelui. Are o evoluție lentă și fără durere, așa că multe persoane nu solicită ajutor de specialitate”.

La masa de experimente, gazda MediCOOL a avut-o alături pe Alexandra Mircea, medic specialist parodontolog, certificat Invisalign.

„Sunt pacienți care au dinții albi, dar structurile de suport ale dinților sunt afectate”, a spus aceasta.

La rubrica Tu decizi!, medicul Mihail Pautov a vorbit și despre sâni, mai exact, despre implantul mamar. La bărbați, sânii nu au niciun rol, sânii femeilor, însă, hrănesc bebelușul. Și nu numai. Invitată în platou a fost Elena Martin, medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

„Este o intervenție estetică și trebuie să avem o motivație foarte bună în spate, pentru că vine la pachet și cu anumite riscuri”.

Intervenția este făcută sub anestezie generală și durează aproximativ o oră și un sfert, o oră și jumătate, în funcție de complexitatea cazului. „Recuperarea este mult mai simplă decât își imaginează de regulă pacientele (...). La două ore, pacientele se mobilizează, ridică brațele până la nivelul umărului, se îmbracă, se dezbracă”.

Implanturile au garanție pe viață pentru ruptură.

Pe aceeași temă
Recomandari A1

La rubrica Cinci, au fost enumerate cinci motive pentru care este bine să purtăm tocuri, ca femei. Medicul Marius Uscatu, specialist în ortopedie-traumatologie, a luat parte la acest dialog. „Tocul este indispensabil chiar și în sarcină. Nu vorbesc despre toc de 10-12 cm, vorbesc despre 2, 3, 4 cm”, a spus acesta.

La rubrica A doua șansă a fost o prezentată o poveste impresionantă, ca o minune. Larisa este o fetiță de clasa a III-a, perfect sănătoasă acum, care a fost supusă unei intervenții chirurgicale făcute în timpul sarcinii, chiar când micuța era în uterul mamei. Hadi Rahimian, medic primar obstetrică-ginecologie, specialist în medicină materno-fetală, a fost alături de fetiță și de mama ei, invitați cu toții în platoul emisiunii.

Hadi Rahimian, medic primar obstetrică-ginecologie, a explicat cum sunt făcute astfel de operații, iar Larisa a vorbit despre pasiunile ei.

Mama Larisei a spus și cum a fost pentru ea toată experiența: „În primă fază, extenuantă din punct de vedere emoțional. În momentul în care am ajuns la domnul doctor, acesta mi-a dat încredere, iar după patru operații intrauterine, a venit pe lume domnișoara”.

MediCOOL, sezon 1, episod 12. O ședință de psihoterapie simulată în platoul MediCOOL și când să duci copilul la logoped

La rubrica Social Cool, invitată a fost Liliana Ștefan, care a vorbit despre cum a pus pe picioare proiectul ei de suflet, Cutiuța muzicală. Nu s-a oprit aici, însă, iar acum face muzică terapeutică împreună cu fiul ei cel mare.

La următoarea rubrică Atelier: Creier, am putut afla cum decurge o ședință de psihoterapie. Psihoterapeutul Mihai Albu a detaliat subiectul. Ba mai mult decât atât, acesta și medicul Pautov au simulat o astfel de ședință pshiterapeut - client. Iată ce a ieșit!

„Prevenția este mama sănătății. În psihoterapie ar trebui să fie la fel. Dacă noi ne spălăm corpul fizic zilnic, de ce nu ne spălăm și mintea, emoțiile, măcar o dată pe săptămână?”, a spus Mihai Albu. „Eu însumi continui să fac această psihoterapie, ca și client, pentru că am nevoie de ora aia care e doar pentru mine, am nevoie să lucrez ce a fost declanșat de mine de clienții cu care lucrez”.

Următoarea temă abordată în ediția MediCOOL din 13 noiembrie 2021 a fost logopedia. De terapie logopedică au nevoie atât copiii, cât și adulții pentru că ei sunt în contact direct cu acești copii, a spus medicul Pautov.

Ermina Gorjanu, psiholog și specialist în logopedie: „Logopedia înseamnă limbajul expresiv și impresiv, ceea ce înțelegem și ceea ce redăm în momentul în care înțelegem ce spunem”.

În ceea ce îi privește pe copii, părinții trebuie să fie atenți la următoarele lucruri, spune Ermina Gorjanu: „E important să mergi la un logoped în momentul în care constatăm că există o problemă de orice natură, sunete neemise sau sunete emise greșit. Sau, cel mai important, în momentul când se constată că până la maximum un an și jumătate, doi ani, limbajul este nedezvoltat”.

MediCOOL, în fiecare sâmbătă, de la 09:30, pe Antena 1 & Antena PLAY

Doctorul Mihail Pautov este o prezență foarte cunoscută în domeniul medical. Acesta aduce săptămânal pe Antena 1 un nou episod al show-ului MediCOOL. Sâmbăta de la 9:30, alături de doctorii Alexandru Meroiu, Elena Popa, Iulia Solomon şi Iuliana Dabija, îşi intervievează invitaţii şi le oferă telespectatorilor cele mai bune sfaturi medicale.

Emisiunea MediCOOL este disponibilă și pe Antena PLAY, cea mai mare platformă de conținut video din România. Cu 9 canale în regim live 24/24 pe care fanii le pot urmări de oriunde ai fi, zeci de emisiuni celebre, seriale de top și știri de ultimă oră, Antena PLAY oferă publicului și cele mai noi episoade din MediCOOL.

Whatsapp LinkedIn
medicool sezon 1 mihail pautov
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Citește și
MediCOOL, sezon 1, episod 17. Despre masculinitate toxică, lipoedem, infarct miocardic și când apelăm...
MediCOOL, sezon 1, episod 16. În dialog cu pediatrul Mihai Craiu, despre depresia postpartum, varice și...
MediCOOL, sezon 1, episod 15. Despre validarea în social media, chirurgia umărului și „trasul...
MediCOOL, sezon 1, episod 14. Cum recunoaștem o teorie a conspirației și ce reprezintă blefaroplastia...
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care pun accent mai mare pe pasiune decât pe succes pe 2 Mai 2024 Catine.ro
Demet Evgar a reușit să ridice așteptările pentru serialul Bahar. Actrița surprinde cu rolul său inedit Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
Surprinzător, o băutură e benefică pentru inimă și creier: Conține o substanță miraculoasă pentru corpul uman Ziare.com
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie... AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor HelloTaste.ro
Pericolul din vopseaua de ouă. Ce conține și cât de mult ne poate afecta sănătatea Antena3.ro
Telefonul ar asculta tot ce vorbești. Soluția simplă la care poți apela pentru a împiedica acest lucru useit
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Elon Musk a intrat cu colții în angajații Tesla: a concediat o echipă întreagă Wall-Street
Cum se pregătesc românii în așteptarea sărbătorilor de Paște Kudika
De ce gospodarii de la țară dau cu var copacii înainte de Paște. Ce ascunde acest obicei Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
1 mai, Ziua Internaţională a Muncii. Ce semnificație are: totul a început în SUA, în 1886 Observator
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla MediCOOL
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest serviciu de excepție. Se întâmplă în luna mai 2024! Gandul
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar putea fi... CanCan
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată DeParinti
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut... ZUTV
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto UseIT
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Hello Taste
Ultimele știri
Mireasa, sezon 9. Cristian a primit o scrisoare de la Antonia în direct. Cum a reacționat: „Te pupă șefa ta!”
Echipa lui Chef Richard Abou Zaki, învingătoare în ediția de ieri Chefi la cuțite. Chef Ștefan Popescu lansează o amuletă
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
Regula pe care trebuie să o respecte cei prezenți la priveghiul nepotului lui Tzanca Uraganu. Imagini de la priveghi
A murit cea mai înaltă femeie din lume. Ea avea 2,23 metri înălțime la vârsta de 20 ani. Cum arăta
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Bogdan Năstase a fost eliminat. Ce reacție neașteptată a avut Orlando Zaharia, la final
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Un concurent a reușit să îi impresioneze pe jurați la degustare, în al cincilea battle
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Cine a câștigat al cincilea battle. Banda a adus un verdict neașteptat. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Lăcrămioara Pintilie s-a enervat după o ceartă cu Andrea Recaldin și i-au dat lacrimile
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Richard Abou Zaki s-a înfuriat atunci când a văzut ce face Andrea. Ce a făcut Varză
Mai multe