Antena Căutare

MediCOOL, sezon 1, episod 14. Cum recunoaștem o teorie a conspirației și ce reprezintă blefaroplastia și „terapia vampir”

MediCOOL este primul show care face sănătatea un interes general. E emisiunea care în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală și ne spune, de fiecare dată, că prioritatea noastră trebuie să fie întotdeauna sănătatea.

MediCOOL, sezon 1, episod 14. Cum recunoaștem o teorie a conspirației și ce reprezintă blefaroplastia și „terapia vampir” Galerie
MediCOOL, sezon 1, episod 14. Cum recunoaștem o teorie a conspirației și ce reprezintă blefaroplastia și „terapia vampir” | Antena 1

Emisiunea MediCOOL poate fi văzută integral și pe Antena PLAY.

Alături de dr. Pautov vor sta, în fiecare săptămână, dr. Alexandru Răzvan Meroiu, medic stomatolog cu o vastă experienţă în estetica dentară, dr. Elena Popa, medic specialist dermato-venerologie şi estetică medicală, dr. Iulia Solomon, medic specialist dermato-venerologie şi dermatologie pediatrică şi Iuliana Dabija, tehnician nutriţionist, psihonutriţionist şi arbitru naţional în cadrul competiţiilor interne de powerlifting.

MediCOOL, sezon 1, episod 14. Ce sunt ridurile, blefaroplastia și cum ne dăm seama că avem nevoie de un psihoterapeut

Episodul 14 din MediCOOL, sezon 1, din data de 27 noiembrie 2021, s-a deschis cu o temă importantă: pleoapele căzute, o problemă estetică des întâlnită mai ales la persoanele mai în vârstă. Crenguța Coman, specialist chirurgia plastică și microchirurgie reconstructivă, a vorbit despre blefaroplastie la rubrica Tu decizi.

Medicul Crenguța Coman: „Blefaroplastia este chirurgia pleoapelor. Având două perechi de pleoape, avem blefaroplastie superioară și blefaroplastie inferioară, fiecare cu tehnica ei, fiecare cu problemele ei, cu recuperarea ei. Indicațiile blefarosplastiei sunt atunci când avem de-a face cu un surplus de piele. (...) Pleoapa, cu cât este mai grea, cu atât ne îngreunează vederea. Obosim mai repede. În alt doilea rând, ne și îmbătrânește. (...) Se corectează și cearcănele”.

La rubrica Cinci, iată cinci semne prin care îți dai seama că ai putea beneficia de o ședință la un psihoterapeut. Psihoterapeutul Mihai Albu a fost invitat în platou.

„Primul semn este atunci când te regăsești în structuri repetitive. Observi că faci aceeași greșeală care nu îți convine mereu și mereu. (...) Al doilea: situații când te întrebi: Băi, dar de ce am ales așa?, Nu mă așteptam să procedez așa. Al treilea: atunci când simți că nu mai ai scopuri în viață. (...) Al patrulea: atunci când te simți neclar, ești într-o ceață, nu știi ce e cu tine. E ca un fel de ceață mintală. (...) Al cincilea: atunci când simți că nu mai simți nimic”.

La rubrica Se poate altfel?, Bruce a explicat care e legătura între fascie și riduri.

„Între fascie și riduri există o legătură directă. Pe scurt, fascia e un țesut de legătură care structurează, separă și îmbracă absolut tot corpul”.

„Ridurile se întâmplă din mai multe cauze, îmbătrânire, genetică, poluare, hidratare și elasticitate. (...) Câteva dintre proprietățile fascei, fiind mai multe, sunt și hidratarea, și elasticitatea. Odată cu înaintarea în vârstă, țesuturile se deshidratează și își pierd elasticitatea, așa încep ușor-ușor să încrețească”, a spus Bruce.

Bruce a oferit și câteva exemple de exerciții pe care le putem face astfel încât să stăm departe de riduri, atât cât se poate. O altă metodă prin care putem face asta este să ne hidratăm.

„Contrar a ce crede lumea, poți să bei 10 litri de apă pe zi și să fii deshidratat”, a spus Bruce.

La rubrica Social COOL, invitat a fost Macanache, unul dintre muzicienii români preferați ai medicului Mihail Pautov. Cum îi vine inspirația?

„E ca și cum iei un cub de marmură, ăla e instrumentalul și eu încep să sculptez în el până iese o statuie drăguță. Poate să iasă urâtă, dar de multe ori e o statuie drăguță”, a spus cântărețul de rap.

„E ca o stare de meditație. Pur și simplu, intri într-o transă. (...) E și cum ai evada puțin din stresul cotidian. Nu te mai gândești la facturi, la prieteni, la familie, la nimeni, pentru o clipă ești tu cu tine”, a mai mărturisit acesta.

MediCOOL, sezon 1, episod 14. Despre teoriile conspirative și ce este „terapia vampir”

Psihoterapeutul Mihai Albu a vorbit despre teoriile conspirative la rubrica Atelier: Creier, care parcă au luat și mai multă amploare în contextul pandemiei COVID-19.

„E posibil ca oricare dintre noi să funcționăm, la un moment dat, cu o minte conspirativă sau conspirațională. Aceste teorii ale conspirației, aceste minți conspiraționale apar în situații de incertitudine, când nu reușim să găsim logica... (...) A fi conspiraționist nu ține de nivelul intelectual, ține de nevoia ta de a da un sens și de nevoia de a simți că ai un control asupra acestei incertitudini”, a spus Mihai Albu.

„Ăsta e unul dintre lucrurile pe care le recomand: uită-te și la ce nu îți convine să citești, la ce nu îți convine să auzi. Fii deschis și verifică din surse foarte diferite chiar dacă pot părea contradictorii”, a mai spus psihoterapeutul.

„E foarte important să nu ne mulțumim cu prima informație pe care o găsim”.

„Practic, trebuie să ne întrebăm mereu Dar dacă?, Dar dacă nu e așa?”, a completat medicul Pautov.

„Preferabil, să fie informații verificabile din punct de vedere științific, din medii de bună valoare academică și științifică”, a mai spus Mihai Albu.

Următoarea temă abordată în emisiune a fost despre terapia vampir sau PRP. Medicul dermatolog Elena Popa a detaliat subiectul.

„Extragem din sânge plachetele, sunt niște celule care conțin niște factori de creștere. Factorii ăștia de creștere îți iau câțiva ani de pe piele. Se poate face și pentru scalp, pentru căderea părului”.

MediCOOL, în fiecare sâmbătă, de la 09:30, pe Antena 1 & Antena PLAY

Doctorul Mihail Pautov este o prezență foarte cunoscută în domeniul medical. Acesta aduce săptămânal pe Antena 1 un nou episod al show-ului MediCOOL. Sâmbăta de la 9:30, alături de doctorii Alexandru Meroiu, Elena Popa, Iulia Solomon şi Iuliana Dabija, îşi intervievează invitaţii şi le oferă telespectatorilor cele mai bune sfaturi medicale.

Emisiunea MediCOOL este disponibilă și pe Antena PLAY, cea mai mare platformă de conținut video din România. Cu 9 canale în regim live 24/24 pe care fanii le pot urmări de oriunde ai fi, zeci de emisiuni celebre, seriale de top și știri de ultimă oră, Antena PLAY oferă publicului și cele mai noi episoade din MediCOOL.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x