MediCOOL, sezon 3, episod 4 din 17 septembrie 2022. Câtă sare este recomandat să consumăm și ce riscăm când exagerăm cu cantitatea
MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.
Publicat: Sambata, 17 Septembrie 2022, 15:10 | Actualizat: Duminica, 12 Februarie 2023, 10:27În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.
Mai exact, alături de gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală), dr. Elena Popa (medic specialist Dermato-Venerologie şi Estetică Medicală), Carmen Brumă (autor programe de slăbit), începând din acest sezon, telespectatorii o vor putea urmări pe Urania Cremene, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în parenting din România.
Pe aceeași temăÎn acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.
Subiectul principal atins astăzi, în emisiune, este sarea. Alături de zahăr, sarea este unul dintre inamicii corpului nostru dacă este consumată în cantități mari.
Practic, potrivit specialiștilor, oficial, cantitatea maximă de sare pe care noi o putem consuma este de 5,7 grame. Trebuie menționat faptul că sarea este alcătuită din 40% sodiu și 60% clor. Astfel, 5,7 grame de sare înseamnă 2300 miligrame de sodiu.
În momentul în care noi consumăm mult peste această cantitate, rinichii fac efort suplimentar pentru a elimina excesul și pentru a evita ca sarea să ajungă în sânge și să avem probleme grave de sănătate.
În ediția de astăzi, pe lângă sfaturile utile oferite de invitații emisiunii, Urania Cremene, specialist în parenting vine cu diverse informații despre copii, alătui de invitați surpriză.Astăzi, alături de ea a este Alina Sorescu, mamă și ea.
Medicool, sezon 3 episod 4. Diferența dintre deodorant și antiperspirant
Mulți oameni consideră că dacă folosesc un deodorant care are un miros plăcut, nu mai transpiră sau nu mai miros.
În realitate, cu toții transpirăm iar o transpirație normală, nu miroase. Aceasta capătă miros atunci când se îmbină cu diverse bacterii.
Citește și:Medicool sezonul 3, 10 septembrie 2022. Moduri prin care copiii pot învăța să devină responsabili
Astfel pentru a evita mirosurile neplăcute, e bine de știut că deodorantul conține agenți antimicrobieni care maschează mirosul dar nu influențează cât de mult transpirăm.
În schimb, antiperspirantul pune dop transpirației și mirosurilor neplăcute și nu este dăunător organismului pentru că acest dop este îndepărtat odată cu dușul.
Mai departe, gazda emisiunii, alături de Urania Cremene și Alina Sorescu vorbesc și analizează cum copiii pot fi ajutați să nu experimenteze teama de abandon.
Copiii, la vârste mici, nu au repere, nu înțeleg abstractul și nici nu au noțiunea timpului. De aceea, este foarte important ca ei să fie informați în avans, să li se explice, ideal printr-un desen traseul casă-gradiniță-biroul părinților pentru ca ei să aibă mereu în minte orientarea și să înțeleagă că pleacă de acasă pentru a merge la grădiniță pentru ca apoi părințele să meargă, mai departe spre birou și, după somnul de prânz, sau spre seară, părintele pleacă de la birou și vine sa-l ia de la gradiniță pentru a merge împreună acasă, spune Urania Cremene.