Fingers de șalău în crustă de cocos. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 18 iulie 2022
În ediția din 18 iulie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul matinalului, a preparat mai multe rețete culinare printre care și o interesantă rețetă de fingers de șalău în crustă de cocos.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 18 Iulie 2022, 17:48 | Actualizat: Duminica, 02 Aprilie 2023, 10:05Chef Radu Darie, îndrăgitul bucătar de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat în ediția din 18 iulie 2022 a matinalului mai multe rețete culinare destul de simple și cu ingrediente puține, dar pe cât de simple, pe atât de delicioase. Una dintre aceste deliucioase rețete, pe care v-o recomandăm cu drag și încredere, este rețeta de fingers de șalău în crustă de cocos.
Foarte interesantă și foarte gustoasă este crusta pe bază de fulgi de cocos, crustă cu care s-au combinat armonios bucățile de pește. Urmăriți mai jos lista completă de ingrtediente și pașii necesari pentru a prepara și voi peștele în această combinație și a-i impresiona pe cei dragi.
Pe aceeași temăFingers de șalău în crustă de cocos - Ingrediente
- 500 gr șalău porționat în fâșii
- sare și piper, după gust
- 100 gr de făină
- 2 ouă
- 200 gr fulgi de cocos
- 2 linguri de ulei de măsline
Rețetă de fingers de șalău în crustă de cocos - Mod de preparare
Modul de preparare al acestei rețete pe bază de șalău este foarte simplu, dar și rapid.
Începeți prin a porni cuptorul la 200 de grade, pentru a se încălzi cât timp pregătiți peștele.
Porționați peștele în fâșii precum pieptul de pui pentru rețeta de degețete de pui, din bucătăria americană. Porționați fâșiile de pește mai grosiere și ungeți-le cu puțin ulei de măsline. Presărați sare și piper peste ele și lăsați-le la odihnit 10 minute.
Amestecați într-un bol ouăle cu sare și piper. Adăugați și o linguriță de făină pentru consistență.
Puneți într-un bol făina și în alt bol fulgii de cocos. Pregătiți o tavă de cuptor în care așezați hârtie de copt.
Pe aceeași temăTreceți bucățile de pește prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare și piper și la final prin fulgii de cocos. Acoperiți-le bine cu fulgii de cocos și așezați-le în tavă.
Puneți tava la cuptor și rumeniți frumos bucățile de pește pe toate părțile. Le întoarceți de pe o parte pe cealaltă pe parcursul tratamentului termic, pentru o rumenire perfectă.
Pe aceeași temăSunt delicioase aceste fingers de șalău în crustă de cocos, savurate ca aperitive simple, cu diferite salate, sau cu diferite sosuri. Unul dintre cele mai potreivite sosuri pentru servirea bucăților de pește este sosul de iaurt cu usturoi din bucătăria grecească.
Pe aceeași temăPentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de fingers de șalău în crustă de cocos, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 18 iulie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.