Foietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 18 iulie 2022
În ediția din 18 iulie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul matinalului, a preparat mai multe rețete culinare printre care și o interesantă rețetă de foietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 18 Iulie 2022, 15:52 | Actualizat: Luni, 12 Septembrie 2022, 10:45- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ca de început de săptămână, chef Radu Darie a venit cu câteva idei de rețete culinare în care să folosim ingredientele rămase din weekend prin frigider și prin cămară. Una dintre rețetele preparate de Radu Darie în ediția din 18 iulie 2022 a îndrăgitului matinal Super Neatza, a fost un foietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate. Este un fel de tartă sărată ce poate fi servită ca gustare, sau ca o cină ușoară și delicioasă.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa tartă gustoasă, din ingrediente simple și foarte accesibile.
Pe aceeași temăFoietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate - Ingrediente
- 5-6 foi subțiri de plăcintă
- 2 ouă
- 400 gr brânză de oaie, sărată
- 500 gr roșii cherry
- 5-6 ardei capia
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- semințe de chimen
- câteva fire de pătrunjel verde
- frunze proaspete de busuioc
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- rondele de ridichi roșii pentru decor
Rețetă de foietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate - Mod de preparare
Primul pas în realizarea rețetei de tartă săratăp constă în pregătirea crustei din foile de plăcintă.
Foile de plăcintă se așază una peste alta, dar nu înainte de a se unge bine între ele cu ouă amestecate cu puțină sare. Apoi se adună marginile spre interior sub formă de plic. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se coace crusta din foi de plăcintă pentru aproximativ 15 minute, la 200 de grade Celsius.
Între timp, într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului se adaugă ulei de măsline, ceapa tocată în fâșii, cățeii de usturoi tocați rondele, semințe de chimen, frunze de busuioc și de pătrunjel. Se aromatizează bine uleiul cu aceste ingrediente, apoi se adaugă roșiile cherry și 2-3 ardei capia, tăiați în fâșii. Se presară sare și piper și se amestecă bine ingredientele.
Restul ardeilor capia se pun într-o tavă și se coc la cuptor.
În interiorul crustei din foile de plăcintă se adaugă roșiile aromatizate și ardeii și se presară bucăți de brânză din loc în loc. La final, se adaugă ardeii copți și curățați, după ce se răcesc și rondele de ridichi roșii, pentru un plus de prospețime.
Pe aceeași temăEste o tartă de vară absolut delicioasă ce merită preparată acum când piața abundă de legume proaspete.
Pe aceeași temăPentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de foietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 18 iulie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.
Pe aceeași temă