Neatza cu Răzvan și Dani, 2 iulie. Rețeta savuroasă a lui Nicolai Tand pentru pui cu sos chimichurri
În ediția Neatza cu Răzvan și Dani din 2 iunie 2024, chef Nicolai Tand a pregătit o delicatesă inspirată din Argentina. Preparatul vedetă de astăzi este puiul cu sos chimichurri!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 02 Iulie 2024, 15:24 | Actualizat: Marti, 02 Iulie 2024, 16:26Chef Nicolai Tand a pregătit la Neatza cu Răzvan și Dani un preparat cu inspirație argentiniană cu o combinație perfectă între gust și textură și cu o notă de prospețime și savoare.
Puiul cu sos chimichurri este apreciat în întreaga lume datorită gustului autentic, dar și datorită modului simplu și rapid de preparare. Cu toate că este cunoscut drept un preparat de origine argentiniană, mulți bucătari susțin că există posibilitatea ca bucătaria uruguayană să aibă o implicare importantă în apariția acestui sos.
Pe aceeași temăIată care sunt secretele preparatului și cum se poate obține cel mai bun gust!
Chef Niculai Tand a pregătit o rețetă de pui cu sos chimichurri
Pentru a prepara o mâncare delicioasă trebuie să ai la îndemână ingrediente proaspete și de calitate, susține cu tărie chef Nicolai Tand.
Atunci când vine vorba de carne, un lucru e foarte clar pentru bucătarul de la Neatza: trebuie să fie proaspătă. Prospețimea este responsabilă de gust, textură și savoare, iar când vine vorba de acest aspect, nimic nu bate o măcelărie adevărată, mai adaugă chef Nicolai.
Secretul bucătarului de la Super Neatza pentru rețetele delicioase sunt măcelării adevărate unde găsești carne de porc, oaie, pasăre și vită ca să le combini cum vrei în cele mai delicioase preparate.
Și de această dată Nicolai Tand s-a aprovizionat de la PENNY, unde există măcelărie proprie cu carne proaspătă, dar și cu angajați binevoitori, cu care să te poți consulta atunci când nu știi ce să mai cumperi.
Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.penny.ro/macelarii , unde veți găsi locațiile PENNY care dispun de acest serviciu.
Rețetă pui cu sos chimichurri
„Dragii mei, astăzi vă împărtășesc una dintre rețetele mele preferate 👉🏻 Pui Chimichurri! 🤪 Este o rețetă simplă, rapidă, foarte fresh, potrivită pentru zilele astea călduroase și cu care puteți transforma un simplu pui într-o adevărată delicatesă! Și vă mai spun ceva: găsiți carne faină, de calitate și super proaspătă, la măcelăria din cel mai apropiat magazin PENNY! 😎” a precizat Niculai Tand încântat de preparatul pe care l-a făcut astăzi.
Ingrediente
- 1 kg de pulpe de pui întregi cu tot cu piele
- 1 sticlă de vin alb
- 1 sticlă de ulei de măsline
- 2-3 legături de pătrunjel
- 2-3 căpățâni de usturoi
- 500 grame de eapă roșie
- 1 kg de roșii
- 500 grame de lămâi
- 500 grame de ardei capia
- 3-4 ardei iuți
- 1 conservă de pasata de roșii
- Sare și piper
Mod de preparare
🤌🏻 Pulpele de pui se condimentează cu sare, piper și puțin vin alb. Se lasă să își ia gust minim 30 de minute/1h și apoi se prăjesc într-o tigaie încinsă.
🤌🏻 Sosul chimichurri se prepară din usturoi, pătrunjel (de 2 ori mai mult pătrunjel față de restul ingredientelor), ceapă roșie, roșii, ardei capia, ardei iute 👉🏻 toate tocate super mărunt. Se adaugă puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie.
🤌🏻 Jumătate din sosul rezultat se blendează și se pune peste carne, ca să fie foarte aromată, iar cealaltă jumătate care a rămas neblenduită se pune lângă carne.
Et voilà!
Pe aceeași temă