- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Nicolai Tand a decis să facă această rețetă rapidă de piept de pui la grătar cu sos Caesar pentru un prâns rapid sau pentru o cină ușoară.
Bucătarul a menționat că se bazează pe produsele mereu proaspete și delicioase de la Penny pentru a se asigura că obține preparate inedite. Rețeta lui va fi cu siguranță reușită atunci când folosește ingredient premium.
Citește și: Neatza cu Răzvan și Dani, 28 mai. Rețeta simplă și delicioasă de Smash Burger care îți lasă gura apă
Pentru că a început vara și sezonul grătarelor, un piept de pui la grătar este exact ce trebuie pentru a completa o masă gustoasă și sățioasă.
În magazinele Penny găsiți măcelăria aprovizionată mereu cu produse proaspete, achiziționate de la fermieri locali.
Ingrediente pentru piept de pui la grătar cu sos Caesar
- 500 grame piept de pui
- 1 borcan mare mazăre (800g) sau 2 borcane 400 g
- 1 borcan file de anșoa
- 1 carton cu ouă (6 sau 10)
- 1 triunghi de parmezan
- 1 borcan muștar clasic
- 500 grame lămâi
- 2, 3 căpățâni de usturoi
- 1 pachet de unt
Mod de preparare pentru pui la grătar cu sos Caesar
Să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului... adică Sosului Caesar să-i dăm un piept de pui la grătar delicios.
Și pentru că pieptul de pui nu e chiar ușor de făcut să fie gustos, facem în felul următor: musai îl luăm de la măcelăria din magazinul PENNY (care PENNY vreți voi, că peste 50% dintre magazine au măcelărie cu expertiză, iar șansele sunt foarte mari să fie unul chiar lângă voi).
Primul pas l-am bifat, acum avem piept de pui proaspăt și de calitate și de aici încolo este floare la ureche.
Condimentăm carnea după bunul plac și o lăsăm să își ia gust. Măcar 30 de minute. Apoi gătim pieptul de pui la grătar, cu puțin ulei de floarea soarelui și puțin unt, usturoi și cimbru.
Sosul îl facem separat într-un recipient în care punem usturoi, un gălbenuș de ou, muștar, zeamă de lămâie, ulei de floarea soarelui, sare, piper și parmezan ras. Atenție la câtă sare puneți, că și parmezanul este sărat! Apoi se blendează toate ingredientele împreună.
Și cam atât de simplu este acest preparat cu gust foarte fain! Îl puteți servi pe o salată rece sau caldă sau cu cartofi copți. Poftă bună!