Antena

Prăjitura Televizor sau Prăjitura Budapesta, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

La cerințele matinalilor, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat Prăjitura Televizor sau Prăjitura Budapesta, un desert de excepție.

Publicat: Vineri, 05 Martie 2021, 15:19 | Actualizat: Luni, 07 Iunie 2021, 15:46
Galerie de imagini
Prăjitura Televizor sau Prăjitura Budapesta, porționată și prezentată pe un suport de lemn
Rețeta lui Vlăduț

Dacă nu ați preparat până acum, celebra rețetă de prăjitură Televizor sau Prăjitura Budapesta, Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani, a oferit în cadrul îndrăgitului matinal detalii și sfaturi utile pentru o reușită sigură a acestui îndrăgit desert.

Vedeți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a pregăti și voi așa desert spectaculor și foarte gustos.

Ingrediente pentru Prăjitura Televizor sau Prăjitura Budapesta

Chiar dacă lista de ingrediente pare mare, sunt ingrediente simple, pe care le avem cu toții în cămară.

Pentru 2 foi cu cacao:

Pentru pandișpan:

Pentru crema de vanilie:

Pentru glazură:

Recomandari A1

Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitură Televizor sau Prăjitura Budapesta

Vlăduț ne asigură că modul de preparare al prăjiturii nu este greu, dar necesită mai mult timp decât la o prăjitură simplă. Prăjitura este compusă din două foi pe dosul tăvii, o foaie de pandișpan, cremă de vanilie și glazură de ciocolată.

Cum preparăm foile cu cacao pe dosul tăvii

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu cacaua și praful de copt. În alt vas, spumăm untul cu zahărul, apoi adăugăm ouăle și un praf de sare. Continuăm cu laptele, omogenizăm amestecul și încorporăm făina amestecată cu praful de copt și cacaua.

Aluatul rezultat va fi unul ușor ferm pe care îl împărțim în două părți egale. Întindem fiecare parte de aluat între două hârtii de copt de dimensiunea tăvii. Transferăm, pe rând, foile de aluat pe dosul tăvii, păstrând doar hărtia de copt de la bază. Le coacem în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 5-6 minute fiecare.

Cum preparăm blatul de pandișpan

Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile, ținute la temperatura camerei se mixează spumă, presărate cu sare. Se adaugă zahărul, puțin câte puțin și se bat albușurile până rezultă o bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului. Se încorporează în bezea gălbenușurile amestecate cu zeama de lămâie și coaja de lămâie răzuită fin, apoi uleiul și la final făina.

Pe aceeași temă

Se tapetează cu hârtie de copt la bază tava pe dosul căreia s-au copt foile cu cacao, iar pereții laterali se ung cu ulei și se presară cu făină. Se toarnă aluatul de pandișpan în ea și se coace la 180 de grade pentru 35 de minute. pentru siguranță se face și testul scobitorii.

Cum preparăm crema de vanilie

Se amestecă gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare, se diluează cu puțin lapte rece, apoi se adaugă făina. Restul de lapte se adaugă fierbinte, amestecând intens pentru omogenizare.

Se fierbe crema până se îngroașă ca o budincă. Se transferă într-un bol de sticlă, sau de yena, se acoperă crema la contact cu folie și se lasă la răcit. Cănd este complet răcită, se spumează untul moale cu zahărul pudră și se încorporează în cremă.

Cum se asamblează prăjitura Televizor sau prăjitura Budapesta

În tava în care s-a copt pandișpanul se așază prima foaie cu cacao. Peste aceasta se întinde jumătate din crema de vanilie. Urmează blatul de pandișpan și a doua parte de cremă reste acesta. Deasupra se așază și se presează ușor, a doua foai cu cacao, coaptă pe dosul tăvii. Se acoperă prăjitura cu hârtie de copt, se așază ogreutate deasupra, un tocător, sau o carte și se dă la rece de pe o zi pe alta.

Cum se prepară glazura pentru prăjitură

Se pune smântâna la încălzit și se adaugă în ea ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă intens pâmă se topește ciocolata, apoi se adaugă untul. Din nou se amestecă intens până se topește și untul și se omogenizează compoziția.

Pe aceeași temă

Se scoate prăjitura de la rece, se toarnă deasupra glazura de ciocolată ușor fierbinte și se întinde uniform. Se lasă prăjitura Televizor sau prăjitura Budapesta lla odihnit până se întărește glazura, apoi se poate porționa.

Spor și poftă bună!

Dacă sunteți în căutarea unei prăjituri delicioase și spectaculoase pentru o ocazie specială, vă recomandăm prăjitura Tosca, din categoria deserturilor populare de colecție. Este o prăjitură cu gust bun și aspect plăcut, dar și cu succes garantat în rândul celor ce o vor savura.

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, urmăriți și videoclipul de mai sus.

Whatsapp LinkedIn
prajitura budapesta prajitura televizor reteta lui vladut reteta neatza
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e serialul coreean care te va intriga. Vezi premiera în AntenaPLAY!
Stirile zilei Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire. Ninsori și viscol la munte
Citește și
Prăjitura Budapesta, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o perioadă de prosperitate pe 15 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele Catine.ro
Actrița Hande Ercel i-a surprins pe fani cu ultima sa postare de pe rețelele de socializare. Motivul pentru care a... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
S-a câştigat marele premiu la Loto 6/49, peste 9,58 milioane de euro, la Galați. Biletul norocos a avut 630 de... Libertatea.ro
Explozie în crypto. Monedele care au înregistrat cele mai mari creșteri. Semnale „bullish"... Ziare.com
Apelul făcut de milionarul român de doar 28 de ani: „Am foarte mare nevoie de voi” AntenaSport
Celine Dion, apariție fermecătoare la un eveniment important! Artista a purtat o rochie roz strălucitoare și a... Elle
EXCLUSIV. Reacția rudelor lui Silviu Prigoană, după ce au aflat din presă că acesta a fost înmormântat pe... Spynews.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!” BZI
Andreea Bostănică a spus adevărul despre viața de lux pe care o duce! „Nu pot să mint!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect HelloTaste.ro
Ultimul sondaj pentru Cotroceni. Se schimbă ierarhia în top 5. Cine sunt candidații la prezidențiale cu șanse... Antena3.ro
Când vom renunța la telefoane mobile, potrivit lui Mark Zuckerberg. CEO-ul Meta a dezvăluit și ce tehnologie le... useit
Horoscopul zilei de 15 noiembrie 2024. Leii sunt determinați să reușească. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Site-uri auto din Germania de unde iți poți cumpăra o mașină second-hand Wall-Street
Postul Crăciunului: când începe, tradiții și dezlegare la pește Kudika
ANM anunță ninsori abundente și temperaturi scăzute, inclusiv în Capitală. Cât timp va persista frigul Playtech
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să... Redactia.ro
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire. Ninsori și viscol la... Observator
Cum influențează diabetul dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Ce metode poți folosi pentru a-ți măsura glicemia MediCOOL
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică HelloTaste
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o... ProSport
Gigi BECALI, obligat de Raiffeisen să-și depoziteze cele 40 de milioane de dolari la o altă bancă: „Vina era... Gandul
Ce le-a făcut Adelina Pestrițu fostelor colege Teo Trandafir și Ilinca Vandici: „Măi, eu nu mai pot cu asta”... CanCan
Telepatia gemenilor: mit sau adevăr? DeParinti
Ariana Grande este „atât de fericită” că oamenii „ajung să-l cunoască” pe iubitul ei, Ethan Slater:... ZUTV
Cele mai folosite parole în 2024. Hackerii le pot sparge în mai puțin de 1 secundă UseIT
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos Hello Taste