Rețetă de plăcintă cu pui și cartofi noi, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un început de săptămână, un preparat consistent și extrem de delicios și anume, o plăcintă cu pui și cartofi noi.
Publicat: Luni, 17 Mai 2021, 12:35 | Actualizat: Luni, 17 Mai 2021, 14:09Cu foi fine de plăcintă, cu piept de pui combinat cu cartofi noi și multe alte ingrediente ce dau savoare și culoare, Vlăduț, îndrgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o spectaculoasă rețetă de plăcintă cu pui și cartofi noi.
Modul de prezentare al rețetei este unul spectaculos, așa cum de fapt prezintă Vlăuț toate rețetele sale. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi celor dragi, un astfel de preparat delicios și sățios.
Rețetă de plăcintă cu pui și cartofi noi - Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 500 gr piept de pui
- 1 borcan Maggi bază pentru mâncăruri cu carne de pui
- 500 gr cartofi noi
- ceapă verde
- usturoi verde
- mărar verde
- 1 - 2 linguri de smântână dulce
- mai multe tipuri de salată verde
- roșii
- ulei
- sare și piper
Rețetă de plăcintă cu pui și cartofi noi - mod de preparare
Se spală bine cartofii noi și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Nu se lasă să fiarbă decât pentru jumătate din timpul normal, apoi se scurg, se trec prin jet de apă rece și se toacă în cuburi. Se trag la tigaie, în unt cu usturoi verde și mărar.
Între timp, se pregătește pieptul de pui. Se pune într-o tigaie încăpătoare ulei la încins și se adaugă pieptul de pui tăiat în cuburi și amestecat cu Maggi, bază pentru mâncăruri cu carne de pui. Se adaugă și ceapă verde și usturoi verde, tocate mărunt și se lasă la preparat, amestecând bine ingredientele.
Când pieptul de pui este pătruns, se adaugă cartofii noi, traș la tigaie cu mărar și usturoi și se mai amestecă pe foc pentru 5-6 minute. Se lasă amestecul la temperat, apoi se adaugă câteva roșii tocate și o lingură de smântână, pentru cremozitate.
Cum se asamblează și coace plăcinta de pui cu cartofi noi
Se desfac foile de plăcintă în grupuri de două sau de trei și se ung între ele cu unt amestecat cu ulei, în aceeași cantitate. La mijlocul foilor se pun 2 linguri din amestecușl de piept de pui cu cartofi noi. Se aduc colțurile foilor peste umplutură și se răsucesc între ele, dând forma punguței cu doi bani.
Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor, la 200 de grade Celsius până se rumenesc frumos și devin crocante.
Pentru servit delicioasele plăcinte cu piept de pui și cartofi noi, se prepară o salată clasică, sau se poate pregăti un sos de iaurt cu usturoi.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de plăcintă cu pui și cartofi noi, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.