Rețeta zilei la Super Neatza, 20 septembrie 2021. Plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză
În ediția din 20 septembrie, de la Super Neatza, Vlăduț, magicianul din bucătărie, a pregătit plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză. Rețeta conține ceafă de porc, cartofi, ceapă, mere, dar și alte ingrediente delicioase.
Publicat: Luni, 20 Septembrie 2021, 12:36 | Actualizat: Luni, 20 Septembrie 2021, 20:40Foarte interesantă rețeta lui Vlăduț preparată în ediția din 20 septembrie, de la Super Neatza. El a ales să pregătească, spre deliciul matinalilor, dar și pentru a folosi drept inspirație telespectatorilor, o rețetă de plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și etapele necesare preparării rețetei îndrăgitului bucătar de la Super Neatza.
Plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză - Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 kg ceafă de porc
- sare și piper
- 2-3 linguri de ulei
- 3 cartofi medii
- 3 cepe
- 3 mere
Ingrediente pentru sos:
- 400 gr iaurt grecesc
- 300 gr cremă de brânză
- 1 ceapă roșie
- chimen
- câteva cubulețe de mere coapte
Rețetă de plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză - Mod de preparare
Se lasă foile de plăcintă la decongelat timp în care se pregătesc ingredientele pentru umplutură și sosul de iaurt cu cremă de brânză.
Cum se prepară umplutura pentru plăcinta cu carne
Ceafa de porc, porționată în medalioane grosiere, se asezonează cu sare și piper, se rumenește la tigaie în puțin ulei, pe ambele părți, apoi se continuă prepararea la cuptor, ca la orice rețetă clasică de friptură de porc. După ce este gata, se lasă la temperat și se taie în cubulețe mici.
Între timp, se fierb cartofii necurățați de coajă în apă cu sare. Se curăță, se toacă în cuburi și se trag la tigaie împreună cu ceapa tocată, în grăsime de la carne. Se asezonează cu sare piper și boia de ardei.
Merele se coc la cuptor doar până devin ușor moi, apoi se toacă în cubulețe și se adaugă peste ingredientele din tigaie. Se adaugă și friptura din ceafă de porc și se amestecă bine toate aceste ingrediente.
Cu acest amestec se umplu foile de plăcintă grupate câte 3-4 și unse între ele cu puțin ulei, sau unt. Se rulează bine cu umplutura în interior și se așază în tava de cuptor. Se ung și la suprafață cu puțin ulei pentru a căpăta culoare aurie după coacere.
Cum se prepară sosul de iaurt cu brânză
Sosul de iaurt cu cremă de brânză se prepară foarte rapid și ușor. Se amestecă iaurtul cu crema de brânză, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt și merele tocate în cuburi. Chimenul se trage ușor la tigaie pentru a-și degaja aroma, apoi se adaugă peste amestecul de iaurt cu brânză și celelalte ingrediente.
Cu acest delicios sos de servește interesanta plăcintă cu ceafă de porc.
Pe aceeași temăPentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.