Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 14 octombrie 2021. Pizza cu legume de toamnă
În ediția din 14 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduș ne propune o rețeta de Pizza cu legume de toamnă. Bucătarul de la Neatza a folosit ca ingrediente ciuperci, ardei gras, vinete,roșii, mozarella și zucchini. Blatul a fost același care se folosește in special pentru pizza.
Publicat: Joi, 14 Octombrie 2021, 13:07 | Actualizat: Miercuri, 03 Noiembrie 2021, 08:22- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că îndrăgiții matinali de la Super Neatza, au hotărât ca ziua de joi să fie destinată rețetelor de pizza, iar Vlăduț, iscusitul bucătar al matinalului a fost total de acord, în ediția din 14 octombrie 2021,rețeta zilei preparată de Vlăduț a fost o foarte delicioasă rețetă de pizza cu legume de toamnă.
Aromele legumelor ușor trase la tigaie s-au întrepătruns cu gustul inconfundabil al sosului de roșii, iar mozzarella adăugată din belșug a desăvârșit gustul pizzei. Urmăriți în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa bunăytate de pizza cu care să-i surprindeți plăcut pe cei dragi.
Pe aceeași temăPizza cu legume de toamnă - Ingrediente
Ca la orice rețetă de pizza, ingredientele se împart în două categorii: ingrediente pentru aluat de pizza, ingrediente pentru sos de roșii și ingrediente pentru topping.
Ingrediente pentru aluat de pizza:
- 350 gr făină tip 650
- 150 ml apă caldă
- 20 ml ulei de măsline
- 5 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă
- 2 gr sare
-
Ingrediente pentru sos de roșii:
- 500 gr roșii bine coapte
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- 1-2 căței de usturoi
- sare și piper
- 4-5 frunze de busuioc proaspăt
-
Ingrediente pentru topping:
- 300 gr mozzarella Delaco
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- câteva ciuperci brune
- 1 ceapă roșie
- roșii cherry
- sare și piper
- felii de roșii
- frunze de busuioc
- 1 lingură ulei de măsline
Rețetă de pizza cu legume de toamnă - Mod de preparare
În primul rând se va pregăti aluatul de pizza, care necesită un timp de dospire. Pentru reușita aluatului, dar și pentru a economisi timp, Vlăduț ne sfătuiește să pregătim aluatul de seara și să-l lăsăm la frigider până a doua zi.
Cum se prepară aluatul clasic de pizza
Amestecăm, într-un bol, drojdia cu zahărul până se lichefiază. Diluăm amestecul cu 1-2 linguri de apă caldă și lăsăm compoziția să se odihnească timp de 10 minute pentru a se activa drojdia.
Trecem făina prin sită și o amestecăm cu sarea. Creăm o adâncitură la mijlocul făinii unde vom pune drojdia activată. Adăugăm câte puțin din apa caldă, alternativ cu uleiul și amestecăm intens, încorporând treptat în acest amestec și făina din vas. Frământăm aluatul mai întâi în vas, apoi pe masa de lucru presărată cu făină până devine elastic.
Punem aluatul pentru pizza înapoi în vas, îl acoperim cu un ștergar umezit cu apă fierbinte și îl lăsăm la dospit, la loc cald, pentru aproximativ 40-50 de minute.
Cum pregătim sosul de roșii pentru pizzacu legume de toamnă
Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul de măsline și îl încingem la foc mediu. Adăugăm un cățel de usturoi curățat și tocat mărunt, pe care îl amestecăm în uleiul încins timp de un minut. Apoi adaugăm roșiile decojite și tocate mărunt și frunzele de busuioc rupte sau tocate mărunt. Fierbem sosul de roșii până când se reduce la jumătate și devine consistent. Asezonăm sosul de roșii cu sare și piper, apoi îl lăsăm să se răcească până când asamblăm pizza.
Între timp, pregătim legumele și mozzarella pentru topping.
Vânăta și dovlecelul se taie rondele, sau se feliază pe lungime, după preferințe. Apoi se rumenesc feliile de vânătă și dovlecel în puțin ulei. Ceapa se feliază grosier și se trage la tigaie doar până își degajă aroma.Ciupercile se frig pe grillul încins până se pătrund.
Peste aluatul de pizza se întinde un strat din sosul de roșii, apoi se așază legumele și se presară mozzarella răzuită. Pentru un aspect mai plăcut, mozzarella se va presăra mai mult printre legume.
Pe aceeași temăSe dau tăvile cu pizza cu legume de toamnă la cuptor pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius. Din ingredientele de mai sus se obțin două pizza cu diametrul de 28-30 cm. Într-unul din aluaturi, Vlăduț a adăugat, în timpul frământării, puțin cărbunre activ, pentru o culoare mai deosebită.