Super Neatza, 14 iulie 2021. Rețetă de Boeuf Bourguignon, preparată de chef Nicolai Tand
În ediția din 14 iulie 2021 de la Super Neatza, Chef Nicolai Tand a pregătit o rețetă de Boeuf Bourguignon, din bucătăria franceză.
Publicat: Miercuri, 14 Iulie 2021, 13:00 | Actualizat: Joi, 15 Iulie 2021, 19:37De ziua Franței, Chef Nicolai Tand i-a delectat pe simpaticii matinali cu o delicioasă rețetă de Boeuf Bourguignon, inspirată din bucătăria franceză, bucătărie pe care nicolai o îmbrățișază cu mare interes.
Chiar dacă necesită mai mult timp de preparare și mai multe ingrediente, rețeta merită din plin încercată, pentru că la final veți avea o mâncare cu un gust desăvârșit.Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi, așa mâncare delicioasă.
Rețetă de Boeuf Bourguignon - Ingrediente
- 1 kg antricot de vită
- 150 gr bacon afumat
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 2 morcovi
- 2 buc. ceapă
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 2 linguri rase de făină
- 1 linguriță sare grunjoasă
- 1/4 linguriță de piper, proaspăt măcinat
- 600 ml vin roșu
- 500 ml supă de vită
- 200 gr sos de roșii
- 1 crenguță de cimbru
- 3-4 fire de pătrunjel
- 2 frunze de dafin
- 300 gr ciuperci champignon
- 1 lingură ulei +1 lingură unt
- 500 gr cartofi
- rozmarin
Rețetă de Boeuf Bourguignon - Mod de preparare
Într-o oală mare de fontă se pune ulei și se sotează o parte din bacon, tăiat în cuburi mici. Apoi se transferă în alt vas, iar în locul lui se sigilează antricotul de vită tăiat în cuburi mari.Se amestecă bine bucățile de carne pentru a se rumeni uniform pe toate părțile, apoi se scot și se dau deoparte, alături de bacon. Se mai adaugă ulei și se călește o ceapă curățată și tocată, împreună cu morcovii curățați și tăiați în bucăți mai mici. Când acestea sunt pătrunse, se adaugă înapoi, în vas, carnea de vită și baconul.
Se adaugă făina și se amestecă bine, astfel încât toate bucățile de carne sa fie uniform acoperite cu făină. Se introduce pentru 4-5 minute oala în cuptorul preâncălzit. În acest timp carnea va căpăta o ușoară crustă.
Apoi se scoate oala cu preparatul pe bază de carne de vită din cuptor și se adaugă vinul, supa și sucul de roșii. Tot acum se adaugă și sarea, piperul, cimbrul, frunzele de dafin rupte în bucăți mai mici și usturoiul zdrobit. Se acoperă oala cu un capac și se dă la cuptor la 160 de grade Celsius, pentru aproximativ 3 ore.
Între timp se curăță o ceapă și se taie ciupercile pe jumatate sau chiar în sferturi. Într-o tigaie, la foc, se pune untul la topit, în ulei. Se rumenește ceapa și un cățel de usturoi, apoi se adaugă ciupercile și se lasă 3-4 minute. Se adaugă și restul de bacon și cartofii curățați și se dau la cuptor până se pătrund bine cartofii. Se condimentează cartofii cu sare, piper și rozmarin. Ciupercile cu baconul și ceapa se amestecă cu ingredientele din oala de fontă, iar cartofii se strivesc ușor cu o furculiță și se servesc împreună cu ingredientele din oală.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această rețetă de Boeuf Bourguignon, dar și pentru a nu pierde momente savuroase din emisiune, accesați și materialul video de mai sus.