Nu mai este un secret că Chef Nicolai gătește la Neatza cu Răzvan și Dani nu una, ci mai multe rețete într-o ediție, care mai de care mai gustoase și mai spectaculoase. De data aceasta i-a surprins pe matinali cu o rețetă de aperitiv din mușchi de vită cu avocado și o rețetă de spumă de conopidă, foarte interesante și de senzație. Urmăriți mai jos ce ingrediente a folosit pentru cele două rețete și modul de preparare al acestora, poate vă încumetați și voi să-i surprindeți pe cei dragi cu așa preparate delicioase.
Citește și: Supă cremă de conopidă cu praz
Rețetă de aperitiv din mușchi de vită cu avocado și rețetă de spumă de conopidă -Ingrediente
Pentru aperitiv din mușchi de vită:
- mușchi de vită
- sare și piper
- ulei
- coajă și suc de lime
- usturoi
- ghimbir
- sos de soia
- sos japonez
- susan
- coriandru
- avocado
- ceapă
- sos wasabi
- camembert
- cimbru
Citește și: De ce să nu tai niciodată avocado cu un cuțit metalic, potrivit specialiștilor
Pentru spuma de conopidă:
- 1 conopidă
- lapte și apă în măsuri egale
- sare și piper
- crumble de conopidă
- cimbru
Citește și: Cremă de avocado cu iaurt. Rețetă pentru un mic dejun sănătos
Rețetă de aperitiv din mușchi de vită cu avocado și rețetă de spumă de conopidă - Mod de preparare
Cum se prepară rețeta de aperitiv din mușchi de vită cu avocadochiul de vită după ce este bine curățat de tendoane și grăsime se condimentează cu sare și piper, se unge cu puțin ulei și se împachetează în folie de prospețime. Se păstrează la frigider de pe o zi pe cealaltă.
A doua zi se trage mușchiul de vită la tigaia încinsă cu puțin ulei până se sigilează pe toate părțile. Se continuă la cuptor pentru câteva minute, atât cât să rămână roze în interior.
Avocado se curăță, se stropește cu suc de lime și se amestecă cu ceapă tocată mărunt, coajă de lime răzuită, sos wasabi și se păstrază așa până în momentul servirii.
Cum se prepară spuma de conopidă
Se desface conopida în buchețele și se dau deoparte 2-3 din care se prepară, ulterior, crumble de conopidă.
Restul de buchețele de conopidă se fierb în apă cu lapte, sre și piper. Se fierb până se pătrund și se pot pasa. Apoi se scurg și se pasează cu puțin usturoi și puțin ghimbir, după care se mixează adaugând, treptat, din supa în care au fiert, până capătă textură cremoasă și spumoasă.
Conopida oprită se stropește cu ulei și suc de lime și se coace la cuptor pentru a deveni crocantă.
Citește și: Sufleu de conopidă cu brânză. O rețetă simplă pentru masa de prânz
Brânza camembert se dă la cuptor cu puțin cimbru și se lasă până se transformă în fondue. Se servește presărată cu semințe de susan, cu pâine prăjită.
Mușchiul de vită se feliază subțire și se așază pe platou alături de feliile de avocado. Se prepară un dressing din sos de soia cu ghimbir, usturoi, suc de lime și ulei de măsline și se glazurează mușchiul de vită cu el.
Spuma de conopidă se decorează cu sos de pătrunjel, icre și crumble de conopidă. Două rețete absolut delicioase și foarte interesante din bucătăria lui Nicolai Tand.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
Citește și: Ciorbă de conopidă. Rețetă de toamnă cu gust delicios
Cum ne dezvoltăm feminitatea, în funcție de vibrația interioară. Numerologul Corina Stratulat ne dezvăluie totul... Prognoza Meteo, 24 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...