Super Neatza, 17 noiembrie 2021. Rețeta lui chef Nicolai Tand - Cremă de cartofi cu praz
În ediția din 17 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii, a preparat ”Cremă de cartofi cu praz”. Rețeta este rapidă și gustoasă, poate fi preparată pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Publicat: Miercuri, 17 Noiembrie 2021, 16:51 | Actualizat: Luni, 29 Noiembrie 2021, 21:30În ediția din 17 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii, a preparat ”Cremă de cartofi cu praz”. ”Fac o cremă de cartofi cu praz și ulei de măsline, iar în loc de crutoane de pâine o să fac niște crutoane de ciuperci. Prazul verde îl pun la marinat. Rețeta nu este scumpă și este foarte sănătoasă”, a spus bucătarul de la Super Neatza.
Rețeta lui chef Nicolai Tand - Cremă de cartofi cu praz - Ingrediente
- 4 fire de praz, mari
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1 păstârnac
- 2 cartofi
- 2 căței de usturoi
- 400 ml lapte de cocos
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1250 ml apă
- 1 lingură vegeta de casă
- sare și piper, după gust
- nucșoară
- ciuperci champignon
Rețeta lui chef Nicolai Tand - Cremă de cartofi cu praz - Mod de preparare
Punem uleiul la încins și adăugăm prazul tocat rondele și un cățel de usturoi, tocat rondele. Amestecăm bine ingredientele în uleiul încins și le lăsăm să se pătrundă ușor.
Pe aceeași temăAdăugăm țelina și păstârnacul, curățate și tocate cuburi. Le amestecăm cu rondelele de praz și usturoi și le lăsăm 2-3 minute să-și degaje și ele aromele. Apoi adăugăm vegeta de casă, sare și piper și completăm cu apă fierbinte.
Curățăm cartofii, îî spălăm și îi tocăm cuburi. Îi adăugăm în supa de pe foc, atunci când țelina și păstârnacul sunt bine pătrunse. Cartofii vor fierbe rapid, așa că trebuie să avem celelalte ingrediente deja fierte.
Când și cartofii sunt fierți, scurgem din supă și procesăm ingredientele cu ajutorul blenderului. Le transformăm într-o pastă densă și cremoasă. Adăugăm laptele de cocos și potrivim consistența cu supa scursă.
Pe aceeași temăPunem din nou supa cremă la fiert și o mai lăsăm câteva minute. În acest timp potrivim gustul cu sare, piper, nucșoară și mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit.
Pentru servit, în loc de crutoane se trag ciupercile la tigaie, aromate cu puțin usturoi.