ANAF vizează manichiuristele şi coafezele! Ce taxe ar trebui să plătească cele care oferă servicii de înfrumusețare
Manichiuristele și cofezele sunt noua țintă a inspectorilor ANAF! Iată cât ar trebui să plătească de fapt doamnele care oferă servicii de înfrumusețare!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 16 Aprilie 2024, 17:07 | Actualizat: Marti, 16 Aprilie 2024, 18:09În urma videoclipurilor care au ajuns virale în mediul online prin intermediul cărora manichiuristele și-au dorit să demonstreze câți bani fac chiar și într-o singură zi în care pun unghii, inspectorii ANAF s-au sesizat și iau în calcul adoptarea unor măsuri prin care acestea să își plătească dările la stat.
Iată ce au transmis oficialii!
Pe aceeași temăANAF vizează manichiuristele şi coafezele!
Agenția Națională de Administrare Fiscală ia în calcul ca inițial să îi învețe pe cei care oferă servicii de înfrumusețare să plătească dările la stat, înainte de a-i amenda în caz contrar.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă, ANAF derulează la nivelul întregii țări un program de conformare referitor la veniturile pe care persoanele fizice le realizează în urma prestării unor activități de înfrumusețare sau întreținere corporală.
Prin acest program, inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală își propun să crească atât gradul de informare a contribuabililor care activează în acest domeniu, cât și numărul celor care vor activa realizând venituri din aceste activități de înfrumusețare și întreținere corporală.
Potrivit Antena 3 CNN, publicul țintă al acestui program de conformare este reprezentat de persoanele fizice care obțin venituri din această categorie de activități (Persoane Fizice Autorizate, Întreprinderi Individuale, Întreprindere Familială, persoane care au absolvit cursurile unor școli de profil, alte persoane fizice identificate din surse deschise) şi de angajatorii care activează în domeniul vizat, precum ar fi furnizorii de formare profesională, etc.
Totodată, reprezentanții oficiali ai instituției consideră că o informare corectă și adecvată va conduce automat la creșterea nivelului de conștientizare a obligațiilor fiscale pentru obținerea unor astfel de venituri și, de asemenea, la reducerea riscului penalizărilor și amenzilor în cazul controalelor sau inspecțiilor fiscale.
Ce taxe trebuie să plătească persoanele care oferă servicii de înfrumusețare
Pe site-ul oficial al Agenției Naționale de Administrare Fiscală este publicat videoclip de tip tutorial prin care se face o demonstrație despre cum ar trebui completată declarația de venituri de către persoanele care efectuează astfel de activități.
Spre exemplu, dacă aceștia înregistrează un venit între 18 000 şi 36 000 de lei pe an, CAS-ul este 0 sau opțional, însă CASS-ul se ridică la suma de 1 800 de lei.
Dacă pragul de 36 000 de lei pe an este depășit şi se ajunge la 72 000 de lei pe an, CAS se ridică la suma de 9 000 de lei, iar CASS ajunge la suma de 3 600 de lei.
Dacă venitul depășește plafonul de 72 000 de lei pe an, CAS-ul va ajunge la suma de 18 000 de lei, iar CASS-ul va fi 7 200 de lei.
Atât CAS cât și CASS sunt contribuții sociale obligatorii care se calculează în funcție de salariul minim brut.
CAS reprezintă Contirbuția Asigurărilor Sociale, iar CASS reprezintă Contribuția pentru Asigurările de Sănătate. CAS este destinată asigurărilor sociale care acoperă diverse beneficii sociale, precum pensii și indemnizații, iar CASS este destinată asigurărilor de sănătate care asigură accesul la servicii medicale.
Pe aceeași temă