Bebelușul care s-a născut cu toți dinții. Cum arată micuța și ce au spus medicii despre cazul de-a dreptul uimitor
Recent, un videoclip postat în mediul online a devenit viral după ce o mamă a dezvăluit întregii lumi cum arată bebelușul ei care s-a născut cu dantura completă! Iată ce explicație au medicii pentru această întâmplare.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 27 Martie 2024, 10:31 | Actualizat: Miercuri, 27 Martie 2024, 12:11O mămică și-a făcut curaj și a decis să împărtășească cu internauții un videoclip cu bebelușul ei, bebeluș care este atât de special datorită faptului că s-a născut cu toată dantura.
Cazul nu este unic în lume, însă este foarte rar, iar tânăra și-a dorit să arate lumii că nu este o întâmplare îngrijorătoare sau o problemă serioasă.
Pe aceeași temăIată cum arată micuța care s-a născut cu toți dinții și ce spun medicii despre această afecțiune.
Bebelușul care s-a născut cu toată dantura
Mămica a reușit să surprindă în filmare un moment cu adevărat savuros. Bebelușul a început să zâmbească cu gura deschisă fix atunci când mama care o ținea în brațe a început să o filmeze cu atât de multă dragoste și bucurie.
„Fiica mea s-a născut cu un set complet de dinți și eu sper să fac posibilă conștientizarea acestei afecțiuni” a scris tânără.
Iată imaginile superbe!
@nikadiwa One smile at a time. #newborn ♬ Thank You for Being You - OctaSounds
Clipul a ajuns la un număr de aproape 40 de milioane de vizualizări pe platforma Tik Tok și la aproape 2 milioane de aprecieri, iar internauții au fost cu adevărat plăcut surprinși de ceea ce au putut să vadă.
„Ea are dinții mai buni decât mine!” , „Este real? Dacă da, ea nu a fost născută doar cu dantura completă, ci și cu un zâmbet perfect!”, „Faptul că ea zâmbește mereu!”, „ Un zâmbet foarte frumos, chiar nu am știu că asta se poate întâmpla noi-născuților.” sunt doar câteva dintre comentariile apărute în secțiunea specifică.
Această afecțiune cu care s-a născut micuța nu este un caz unic, dar, într-adevăr, este destul de rar.
Afecțiunea poartă denumirea de „dinți natali” și în unele cazuri poate fi destul de periculoasă, motiv pentru care doctorii aleg să apeleze la extragere la scurt timp după ce bebelușii se nasc.
Medicii sunt obișnuiți cu astfel de cazuri și spun că de cele mai multe ori dinții natali se mișcă și pot fi incomozi pentru mamele care aleg să alăpteze.
Îndepărtarea dinților natali are loc în primele zile de la naștere, cât bebelușii se află încă în spital pentru că există un risc foarte mare ca aceștia să cadă și să fie înghițiți de către cei mici.
Există anumite situații în care bebelușii care se nasc cu dantura completă pot fi asociați cu patru sindromuri, și anume: Hallermannn- Streiff, Ellis-van Creveld, Soto sau Pierre-Robin.
Cauzele acestui fenomen pot fi, totuși, foarte multe, fie că este vorba despre factorii genetici, fie despre factorii hormonali, iar cazurile sunt destul de particularizate în funcție de fiecare bebeluș și nu întotdeauna reprezintă un pericol.
Pe aceeași temă