Cum arată creatura marină bizară cu 300 de dinți, cunoscută sub numele de „fosila vie”. Este înfiorătoare imaginea completă
A fost găsit un rechin preistoric bizar cu 300 de dinți, cunoscut sub numele de „fosilă vie”. Rechinul cu volan, cunoscut sub numele de „fosila vie”, datează de acum milioane de ani, iar pescarii au fost uimiți să vadă speciile rare.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 16 Mai 2022, 11:57 | Actualizat: Luni, 16 Mai 2022, 15:20- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Un rechin preistoric cu 300 de dinți oferă o perspectivă incredibilă asupra unei specii rar întâlnite. Rechinul cu volan înoată în adâncurile oceanului încă de pe vremea dinozaurilor și este adesea numit „fosilă vie”, deoarece în cei 80 de milioane de ani de când se știe că trăiesc pe pământ, peștii abia s-au schimbat. În 2017, niște pescari au fost uimiți să vadă creatura rară când a fost scoasă din ocean, lângă Portugalia, de la adâncimi enorme.
Ce este și cum arată corpul acestei creaturi marine vechi de milioane de ani
Cu 300 de dinți și un corp lung și subțire, rechinul - vărul îndepărtat al altor rechini precum marii albi - a fost descris ca fiind „ un șarpe”, potrivit National Geographic. Vorbind cu SIC Noticisas TV, cercetătorii de atunci au spus că desfășoară un proiect al Uniunii Europene pentru a minimiza capturile care rezultă în timpul pescuitului comercial, când au dat peste una dintre cele mai rare capturi din lume.
Peștele găsit a fost măsurat la aproximativ 5 metri lungime, iar imaginile distribuite în mediul online arată creatura cu sute de dinți, cu aspect intimidant și un corp lung și subțire. Cu toate acestea, în ciuda împărtășirii online a imaginilor cu dinții săi înspăimântători, cunoștințele despre creatura rar văzută sugerează că acestea reprezintă cea mai mare amenințare pentru alți pești - având o falcă imensă care ajută această creatură marină în a prinde prăzi mari, potrivit publicației Mirror.
National Geographic raportează că într-o declarație publicată de Institutul portughez pentru mare și atmosferă, ei au remarcat că de fapt se știe puține despre această specie. A fost găsit în apele de peste Atlantic și în apele de pe coastele Japoniei și Australiei, dar pentru că rechinul trăiește la adâncimi extreme și, de fapt, este rar prins, oamenii de știință nu sunt siguri de cât de mulți sunt în populație. Dar au fost găsite fosile din aceeași specie care datează de acum milioane de ani.
Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii listează rechinul cu volan ca fiind o specie care nu provoacă acum îngrijorare, dar s-a remarcat că o creștere a pescuitului comercial în apă adâncă ar putea crește probabilitatea ca rechinul cu volan să devină o captură obișnuită și nu se dorește, cu toate acestea, stârpirea speciei.