Antena Căutare

Ce conțin batoanele surimi, de fapt! Mulți români le cumpără și le consumă frecvent, fără să știe ce e în ele

Numeroși români cumpără batoane surimi, însă puțini sunt cei care știu ce conțin aceste produse, de fapt.

colaj foto cu surimi Galerie
Descoperă ce conțin batoanele surimi, de fapt | sursa foto: Shutterstock

Batoanele surimi se găsesc în frigiderele de produse congelate din marile hypermarketuri și sunt o alternativă convenabilă pentru pește, căci prețul acestora este destul de mic. Pentru un kilogram, clienții trebuie să plătească între 25 și 35 de lei. Totuși, puțini sunt cei care știu ce conțin batoanele surimi, de fapt.

Ce conțin batoanele surimi, de fapt! Mulți români le cumpără și le consumă frecvent, fără să știe adevărul

Batoanele surimi sunt produse congelate pe care le poți găsi cu ușurință la raioanele de pește și fructe de mare. Prețul lor, între 25 și 35 de lei pentru un kilogram, le face să fie preferate de români în detrimentul bucăților de pește, care pot costa mult mai mult.

Citește și: Atenție la legumele din piețe pline de pesticide. Primul pas obligatoriu pe care trebuie să îl faci după ce le-ai cumpărat

Articolul continuă după reclamă

Totuși, aceste batoane surimi, adesea știute și drept batoane de crab, nu conțin deloc crab! Deși mulți români le cumpără și le consumă frecvent, puțini sunt cei care știu ce conțin acestea, de fapt.

Un cont de TikTok dedicat iubitorilor de mâncare a publicat recent o filmare realizată într-o fabrică de pește pentru a arăta ce conțin batoanele surimi și de ce, de fapt, nu ar trebui consumate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În imagini se poate vedea clar cum pachete uriașe cu carne de pește sunt amestecate cu gheață în malaxoare imense, împreună cu care, zahăr și amestecuri de condimente și ingrediente menite să dea gust. Produsul obținut este apoi modelat și colorat cu coloranți roșii sau roz, ca să imite ideea de crab. Apoi, odată tăiate și ambalate, produsele sunt trimise la comercializare în întreaga lume.

Citește și: Locul unde se servește supă fiartă de 49 de ani! De ce a stat pe foc mâncarea timp de jumătate de secol și ce conține

Batoanele surimi se fac din diferite tipuri de pește ieftin. Așa cum era de așteptat, dezvăluirea i-a luat pe mulți prin surprindere și nu puțini au fost cei care au promis că nu vor mai cumpăra și consuma un astfel de produs.

„Practic e varianta de mare a hot dog-ului”, a zis unul dintre internauți în comentarii, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Medicii și nutriționiștii recomandă să evităm aceste produse și tot ceea ce înseamnă produse procesate și să optăm pentru variante mai sănătoase de dietă.

Ce a putut să facă un român din Alba Iulia în balcon, fără să îi pese de vecini sau trecători. Cineva a pozat totul... Această polițistă a fost promovată după ce a alăptat un bebeluș care nu mai fusese hrănit de două zile. Gestul, apreciat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită!
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită! Marti, 25.06.2024, 16:35
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x