Cum îți dai seama dacă puiul pe care l-ai cumpărat este proaspăt sau este vechi. La ce trebuie să te uiți prima dată
Atunci când vrem să facem cumpărături de la supermarket, iar pe lista noastră de cumpărături se află și puiul, trebuie să fim atenți de unde cumpărăm și cum arată carnea de pui, ca să fim sigur că aceasta este proaspătă și nu cumpărăm ceva stricat.
Publicat: Miercuri, 03 Noiembrie 2021, 15:52 | Actualizat: Marti, 09 Noiembrie 2021, 11:01- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Carnea este alimentul care se poate strica foarte repede. Important este că atunci când alegem să cumpărăm carne de pui să fim atenți la anumite detalii care pot face diferența.
Un pui stricat poate provoca intoxicații alimentare și simptome grave, de aceea este foarte important să alegem cu grijă ceea ce consumăm.
Pe aceeași temăCum deosebim carnea de pui proaspătă de cea veche
Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să verificăm data expirării și să nu cumpărăm alimente care sunt în ziua expirării și nici măcar care se apropie cu o zi de termenul de valabilitate.
Aici ne referim exclusiv la carne, dar este important să facem acest lucru și în cazul oricărui aliment, dar cum acest lucru este cumva intuitiv, trecem mai departe și prezentăm lucrurile pe care puțini le știu.
Atunci când alegeți puiul, optați pentru bucățile care nu au mult lichid în jurul lor. Dacă scoateți un pui din congelator, de la supermarket, și există multă gheață în jurul produsului, ca și cum puiul s-ar afla într-o băltoacă înghețată, nu este recomandat să gătiți și să consumați această carne. Totodată, asigurați-vă că evitați să cumpărați puiul cu pielea mult prea roșie, poate fi stricat.
Culoarea este un indicator care ne spune dacă puiul este proaspăt sau nu. Astfel puiul trebuie să fie roz sau gălbui, iar grăsimea din jurul lui ar trebui să fie albă. În cazul în care observăm culoarea gri sau părțile mai grase galbene, iar pielea este roșiatică, spre o culoare aprinsă, este semn că puiul este stricat și trebuie să îl aruncăm imediat.
Pe aceeași temăÎnsă, ce faci dacă ai cumpărat puiul și nu ai ținut cont de aceste aspecte, poate, pentru că nu le-ai știut? În acest caz dacă puiul miroase urât, fără îndoială, acesta este stricat! Puiul proaspăt nu are niciun miros ciudat, ci doar mirosul de pui bine știut de toată lumea. De obicei, mirosul puiului stricat este acru și rânced.
Pe aceeași temăUnii asociază cu mirosul de amoniac, dar în orice caz este un miros înțepător, greu de suportat.
De asemenea, dacă puiul este lipicios la atingere, acesta este stricat. Un pui proaspăt nu este nici lipicios și nici uleios. Trebuie să știți că este alterată carnea atunci când, dacă puneți mâna pe ea este alunecoasă, subțire și dacă prezintă pe ea un lichid ca un mucus. În acest caz puteți fi sigur că trebuie aruncată.